Februarie este luna cînd se doarme cel mai rău

/ Vizionări: 2758
Tag-uri: ,

Февраль самый плохой месяц для сна

 

Cercetătorii au numit ultima lună a iernii ca fiind cea mai dăunătoare pentru sănătatea umană. Specialiștii din Marea Britanie a constatat că anume în luna februarie cei mai mulți oameni suferă de somnolență constantă și scăderea tensiunii arteriale.

 

Iacov Ţiperovici este omul cel mai neobișnuit de pe Pământ
Iacov Ţiperovici este omul cel mai neobișnuit de pe Pământ

Într-un experiment au participat aproximativ 21 de mii de voluntari relatează topnews.ru. S-a dovedit că, în ultima lună de iarnă somn devine mai superficial și fragmentat. Participanții se trezeau deseori noaptea și apoi nu puteau adormi o lungă perioadă de timp. Oamenii de știință cred că în februarie avem nevoie cu aproximativ opt minute mai mult pentru a adormi. În același timp, de obicei, dimineața oamenii nu se simt odihniți.

Astfel, aproximativ 68% dintre respondenți au recunoscut că nu simt în luna februarie un aflux de energie dimineață​​. Calitatea somnului în luna februarie se înrăutățește cu pînă la 7% pentru femei și cu 5% pentru bărbați.

"Rezultatele arată că oamenii se confruntă cu probleme de somn, cînd zilele sînt mai scurte și mai întunecate, ceea ce este tipic pentru această perioada a anului Acum ne aflăm la sfîrșitul celei mai grele perioade pentru somn, dar cu sosirea primăverii calitatea somnului se va îmbunătăți deja în martie" - consideră expertul Colin Espy.

 

 

Sursa: moldovenii.md