Februarie este luna cînd se doarme cel mai rău

/ Vizionări: 2404
Tag-uri: ,

Февраль самый плохой месяц для сна

 

Cercetătorii au numit ultima lună a iernii ca fiind cea mai dăunătoare pentru sănătatea umană. Specialiștii din Marea Britanie a constatat că anume în luna februarie cei mai mulți oameni suferă de somnolență constantă și scăderea tensiunii arteriale.

 

Somnul ajută la îmbogăţirea vocabularului
Somnul ajută la îmbogăţirea vocabularului

Într-un experiment au participat aproximativ 21 de mii de voluntari relatează topnews.ru. S-a dovedit că, în ultima lună de iarnă somn devine mai superficial și fragmentat. Participanții se trezeau deseori noaptea și apoi nu puteau adormi o lungă perioadă de timp. Oamenii de știință cred că în februarie avem nevoie cu aproximativ opt minute mai mult pentru a adormi. În același timp, de obicei, dimineața oamenii nu se simt odihniți.

Astfel, aproximativ 68% dintre respondenți au recunoscut că nu simt în luna februarie un aflux de energie dimineață​​. Calitatea somnului în luna februarie se înrăutățește cu pînă la 7% pentru femei și cu 5% pentru bărbați.

"Rezultatele arată că oamenii se confruntă cu probleme de somn, cînd zilele sînt mai scurte și mai întunecate, ceea ce este tipic pentru această perioada a anului Acum ne aflăm la sfîrșitul celei mai grele perioade pentru somn, dar cu sosirea primăverii calitatea somnului se va îmbunătăți deja în martie" - consideră expertul Colin Espy.

 

 

Sursa: moldovenii.md