ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Felicitări cu sosirea primăverii, Magicienilor!

 

Felicitări cu prima zi de primăvară! În prima zi a primăverii, sîntem din nou fericiți, plini de iubire și dornici de sănătatea. Știți, majoritatea oamenilor nu au nevoie de mult pentru a fi fericiți: sănătate bună, emoții pozitive, gînduri clare. Nu este atît de greu de realizat acest lucru. Încercăm astăzi?

A sosit un anotimp uimitor și plin de bucurie. Razele calde ale soarelui de primăvară ard și trezesc inimile noastre care au dormit o iarnă lungă și dificilă. Nu vor mai fi înghețuri amare, viscole de zăpadă, ele sînt în trecut. Și iată ca lîngă inimile noastre apare simbolul primăverii și a renașterii - marțișorul. Aceste două flori, în prima zi a primăverii ne dăruiesc o sărbătoare, transformîndu-ne și curățindu-ne de trecut.

Respirația primăverii este simțită peste tot și ea trezește natura, încă adormită, la o nouă viață. Soarele încălzește pămîntul, zăpada se topește, frigul se topește în sufletele noastre și, puțin cîte puțin, răsună precum niște picături de zîmbete și speranță. Sufletul sună, iar în natură scurg pîrîiașe repezi. Totul în jur e vesel și cîntă, bucurîndu-se de sosirea primăverii. Mai ales oameni. În această zi, oamenii își dăruiesc mici butoniere sub formă de flori, făcute din ațe albe și roșii. Această bijuterie, ca și această sărbătoare, se numește Marțișor. Mărțișor - o sărbătoare tradițională a sosirii primăverii din Moldova și România. Se sărbătorește pe 1 martie și se celebrează pe scară largă. Sărbători în masă, festivaluri și concerte, multe zîmbete fericite pe chipurile oamenilor, un cor capelei de primăvară. Aceasta este o muzică uimitoare și incomparabilă, creată de om și de natură, obosiți de iarnă lungă.

Și observați, oamenii se bucură de sosirea primăverii la nivelul tradițiilor populare străvechi foarte simplu. Fără bucate deosebite. Este inclus doar un plan spiritual și puțină creativitate. Căci, mărțițorul este confecționat de către meștrițe. Și nimeni nu se umple de mîncare. Tradiția de a purta un Mărțișor ne face ușori, mai grațioși și plini de bucurie.

Dar putem, de asemenea, să întărim acest efect de însănătoșire pentru noi, oameni, la nivelul planului uman de reînnoire, dacă intrăm în esența acestor evenimente și privim în ele mai profund. În impulsul inițial. În lumea naturii.

Razele aurii ale soarelui sînt mai luminoase, mai distractive. Pe cer, norii alb strălucitori sînt ca niște cluburi de fum. Ziua a crescut semnificativ. Începe topirea zăpezii. Picăturile care cad de pe acoperiș, sună zgomotos și strălucesc în lumina soarelui orbitor. Pe rîuri, gheața se sparge, se transformă în bucăți separate, care se distrug treptat și se scufundă în apele curgătoare de primăvară. Aceasta este o muzică uimitoare și incomparabilă creată de natură! Respiratia Planetei!

Primavara este o perioadă dinamică si magică pentru toată lumea! Iarna rece de vînturoasă pleacă, oferind locul înfloririi și parfumului. Dar pentru noi, oameni, nu este atît de ușor să trecem de la un sezon la altul, mai ales de la iarnă la primăvară, în ceea ce privește sănătatea fizică pentru o lungă perioadă de timp înainte. De obicei, în această perioadă ne simțim diferit, acestea sînt căderile dintre încetineala și greutatea din timpul iernii și entuziasmul schimbării din primăvară.

Pentru a ne bucura de sănătate în timpul primăverii, este necesar să echilibrăm tranziția intersezonală a organismului. Să trecm ușor și rapid la ritmul de primăvară. Această strategie de tranziție este responsabilă de acumularea în organism a energiei pământului și apei. Strategia de trecere sănătoasă ar trebui să ne lubrifieze articulațiile, să furnizeze mucoasă pentru a proteja țesuturile sensibile ale sinusurilor nazale, plămînilor, stomacului și este, de asemenea, responsabilă pentru mărimea, forța și elasticitatea muschilor noștri. Numai în acest caz vom căpăta un echilibru! Ne vom simți puternici, stabili și echilibrați.

În caz contrar, vom fi somnolenți, letargici și depresivi, vom crește în greutate, vom avea umflături, greutate în brațe și picioare. În timpul iernii se acumulează calorii suplimentare. Cînd natura devine rece și umedă, corpul vostru reflectă aceste schimbări, acumulînd greutate în exces. Vreți să mîncați, să dormiți și să stați acasă. Primăvara este necesar să aruncați "caftanul" acumulat pentru a nu răci și a nu lua în greutate.

Mai bine ar fi dacă abordarea va fi mai complexă, folosind alimente mai ușoare, ierburi și mirodenii speciale, precum și practicînd educația fizică și meditația. Fiți insistenți în încercările și practica voastră!Va trebui să depuneți eforturi mari pentru a scăpa de excedentul de iarnă! Pentru a vă menține sănătatea, vă sfătuim să vă conectați cu natura, să o urmați și să dansați în ritmul ei. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să ieșiți afară și să vă bucurați de schimbările care au loc în jur. Exprimați-vă aprecierea pentru transformările minunate care au loc în natură și acestea vă vor umple de fericire, energie și lumină.

Principala noastră rețetă de primăvară este menținerea activității și a ritmului, care vă vor ajuta să înfloriți treptat fizic și mental!

Festivalurile de Mărțișor și ritualul în cinstea primăverii au fost inventate încă în antichitate, pentru ca să nu uităm legătura noastră cu natura. După care urmează postul, adică curățirea organismului.

Anna Kunț

С Весной Вас, Волшебники!

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 01 martie 2019 18:21
Vizualizări: 4152

Citiţi de asemenea

Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
281
Socrate a învățat să cânte la multe instrumente muzicale la vârsta de 70 de ani și a reușit să stăpânească această artă ...
248
În Europa există legende despre femei misterioase care construiau structuri din piatră — dolmene și cromlehuri. Creatoar...
336
Monumentul natural „Suta de Movile” se întinde pe o suprafață de aproximativ 1600 de hectare, la sud-sud-est de satele B...
263