ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Fericirea înseamnă sănătateaFericirea înseamnă sănătatea


Oameni sănătoşi, în general, sunt mai fericiţi, decât cei bolnavi. Această concluzie pare a fi destul de rezonabilă şi logică.

Dar un studiu recent al oamenilor de ştiinţă, publicat de ediţia Science Daily, susţine că, este valabilă şi afirmaţia opusă: oamenii fericiţi şi mulţumiţi sunt, de obicei, mai sănătoşi, decât cei nefericiţi şi nemulţumiţi.


În plus, rezultatul efectului apare relativ de repede. Dacă omul devine mai fericit, atunci şi sănătatea lui se ameliorează în mod semnificativ în următorii trei ani.

"În condiţii egale, dacă acum sunteţi fericiţi şi mulţumiţi de viaţa dvs., veţi fi sănătoşi in viitor.

Şi ce este important, acest fapt nu depinde de factori, care de obicei, influenţează sănătatea, cum ar fi fumatul, activitatea fizică, consumul de alcool, vârstă, etc.".

Cercetătorii au prelucrat datele a două studii, efectuate în Australia în 2001 şi 2004. Acolo 10 000 de adulţi au răspuns la întrebări despre sănătate, fericire şi satisfacţie de viaţă în general.

Am găsit o legătură durabilă dintre fericire şi satisfacţie de viaţă, pe de o parte, şi sănătate, pe de altă parte".

 

 

Sursa cu link pe iscience.ru

Sâmbătă, 12 februarie 2011
Vizualizări: 1875

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
94
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
139
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
184