ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ferma pe acoperişFerma pe acoperiş

 


In condiţiile construcţiei dense a megapolisului una din puţinele metode posibile de grădinărit urban este plantarea acoperişurilor. Această soluţie a fost utilizată cu succes în multe oraşe din întreaga lume şi aduce mare beneficiu ecologic: spatiile verzi reduc temperatura globală a oraşului, precum şi contribuie la reglarea microclimei în clădiri, reduce costurile pentru aer condiţionat în medie cu 20-30%.

În plus, acoperişuri verzi protejează impotriva zgomotului, prafului, radiaţii electromagnetice şi creează zone de agrement suplimentare lângă casă. Şi le puteţi dota nu numai cu pardosire din iarbă, ci şi cu flori, copaci, şi chiar cu o grădină. În această notiţă vă propunem istoria unei ferme pe acoperiş.

 

Ferma pe acoperiş


90 000 kg de sol, 1 000 de râme, 560 de metri pătraţi de teren şi 60 000 dolari au fost cheltuiţi pentru crearea unei ferme agricole Rooftop Farm pe acoperişul casei din New York. Restaurantul local Marlow & Sons stă deja la rând pentru recoltă, iar  ferma înseşi se bucură de o popularitate printre voluntarii, care doresc să sape  pământul.

 

Ferma pe acoperiş

Pentru mulţi proprietari ai caselor din SUA plantarea acoperişului este nu numai un comportament ecologic prietenos, ci şi reducerea plăţilor fiscale.

 

Ferma pe acoperiş


Bucătarul-şef  garantează prospeţimea şi caracterul natural al legumelor, cultivate organic pe acoperisul restaurantului.

 

Ferma pe acoperiş

 

Ferma pe acoperiş

 Sursa

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 29 septembrie 2010 9:32
Vizualizări: 4875

Citiţi de asemenea

Puteți să o încercați în caz de angină, precum și să o beți doar pentru prefilaxie...Pentru a prepara tinctura de ghim...
192
Copacii de măslin de 6.000 de ani din Bhopal, Liban, sînt cei mai vechi măslini din lume...
173
Viorica Cosmetic s-a alaturat campaniei naționale de prevenire a cancerului de col uterin “Păstrează sănătatea. Fă testu...
277
Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
828