Ferma pe acoperiş
Ferma pe acoperiş
In condiţiile construcţiei dense a megapolisului una din puţinele metode posibile de grădinărit urban este plantarea acoperişurilor. Această soluţie a fost utilizată cu succes în multe oraşe din întreaga lume şi aduce mare beneficiu ecologic: spatiile verzi reduc temperatura globală a oraşului, precum şi contribuie la reglarea microclimei în clădiri, reduce costurile pentru aer condiţionat în medie cu 20-30%.
În plus, acoperişuri verzi protejează impotriva zgomotului, prafului, radiaţii electromagnetice şi creează zone de agrement suplimentare lângă casă. Şi le puteţi dota nu numai cu pardosire din iarbă, ci şi cu flori, copaci, şi chiar cu o grădină. În această notiţă vă propunem istoria unei ferme pe acoperiş.
90 000 kg de sol, 1 000 de râme, 560 de metri pătraţi de teren şi 60 000 dolari au fost cheltuiţi pentru crearea unei ferme agricole Rooftop Farm pe acoperişul casei din New York. Restaurantul local Marlow & Sons stă deja la rând pentru recoltă, iar ferma înseşi se bucură de o popularitate printre voluntarii, care doresc să sape pământul.
Pentru mulţi proprietari ai caselor din SUA plantarea acoperişului este nu numai un comportament ecologic prietenos, ci şi reducerea plăţilor fiscale.
Bucătarul-şef garantează prospeţimea şi caracterul natural al legumelor, cultivate organic pe acoperisul restaurantului.