ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ferma solară acoperă circa 50 % din nevoile școlii primare

Una dintre școlile primare din SUA, situată în statul Connecticut, a arătat un exemplu de utilizare eficientă a energiei alternative.

950 de panouri solare instalate pe teritoriul școlii Staples Elementary School, au o putere de 300 kW. Conducerea instituției susține că acest volum este suficient pentru a acoperi 50% din consumul de energie a școlii, informează resursa Еastoncourier.com.

Ideea de a crea o fermă solară în apropierea instituției de învățământ a apărut după semnarea de către oficialii locali a unui memorandum privind reducerea utilizării de surse tradiționale de energie în favoarea serselor regenerabile la 20% până în 2018.

Totodată primăria locală ca principalul expluator achiziționează energia produsă de panourile solare la un preț mai mic decât cel de pe piață. Dacă administrația școlii și a orașului vor decide să cumpere această fermă, în continuare ei vor obține energia gratuit.

În prezent, excesul de energie de la Staples Elementary School se livrează în rețeaua centrală, ceea ce va permite școlii să reducă suma facturilor la cele 50% a necesităților ne acoperite de ferma solară.

Administrația instituției de învățămînt în 2016 intenționează să lanseze și să finalizeze a doua etapă a proiectului "solar", care va permite școlii să treacă 100% la utilizarea energiei alternative.

 

Sursa: ecotown.com.ua

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 11 decembrie 2015 15:00
Vizualizări: 1387

Citiţi de asemenea

O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
520
Agricultura este o parte integrantă a vieții planetei noastre. Ea oferă hrană și resurse societății noastre, dar impactu...
460
În fiecare an, în a treia zi de sîmbătă a lunii septembrie este marcată ziua mondială a curățeniei. Fundația ECODAVA s-a...
601
Singura parte solidă a corpului caracatiței este ciocul asemănător cu cel al papagalului. Restul corpului este extrem de...
553