ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Fermierul ucrainean a devenit eroul filmului francez despre ecologie



Fermierul ucrainean a devenit eroul filmului francez despre ecologie


 
Există profeţi şi în propria ţară. "O abordare locală a problemei globale" - un film, recent prezentat publicului în Casa de Cinema ucraineană, pe care cinematografii francezi au filmat în diferite părţi ale lumii, povesteşte despre experienţa neobisnuită a fermierului ucrainean.

 


Colin Cerro, regizorul acestui film, s-a arătat interesată de istoria fermierului ucrainean din regiunea Poltava Semen Antonţea, care pe cele opt mii de hectare absolut nu utilizează îngrăşăminte sintetice.

În filmul său, Colin Cerro face apel pentru a nu fi indiferent faţă de ceea ce mâncăm. Documentalista franceză cunoscută, prima femeie care a primit premiul "Cezar", Colin Cerro de ani de zile este angajată în tema "Ecologie". Filmul ei nou examinează posibile consecinţe ale catastrofei climaterice şi oferă reţete concrete pentru a le evita:

"Una dintre modalităţi este de a înceta consumul de căpşuni, importate din Spania, slănină poloneză sau zahărul din Brazilia. Potrivit lui Colin, este necesar să utilizăm produsele producătorilor autohtoni.  “Si este vorba nu numai despre preţ, şi de resurse fosile care sunt irosite pentru livrarea produselor alimentare, şi a conservanţilor chimici, care împiedică alterarea prematură a produselor alimentare”.

"Avem nevoie să modificăm sistemul existent. Avem nevoie de o alternativă care nu otrăveşte. Acest film este despre faptul că persoanele, care oferă o astfel de alternativă, există deja! Este un film optimist.



Comerţul internaţional - un inamic al ecologiei?

 În pofida faptului că realitatea şi previziunile sunt dezamăgitoare. De exemplu, Colin avertizeaza că, atunci când va izbucni criza alimentară, Franţa nu va putea să se hrănească de sine stătător. Dacă se va întrerupe fluxul de camioane şi avioane cu alimente, Parisul, potrivit spuselor regizorului, se va ţine nu mai mult de două zile. Aceeaşi soartă aşteaptă aproape fiecare megapolis.

Ideea radicală a filmului: comerţul internaţional ar trebui să fie oprit în totalitate. Trebuie să ne ocupăm de producerea alimentelor locale, până la gospodăriile individuale de familie.

Fermierul ucrainean de la Poltava a nimerit în film, deoarece cu exemplul propriu a demonstrat că "Agroecologia" poate fi practicată pe scara industrială. Agroecologia este o gospodărie naturală, în care nu  utilizează substanţe chimice sintetice. Pe eroul ucrainean al filmului, Colin l-a gasit prin intermediul unei reţele de ecologişti din Ucraina.

"Rolul său în film este foarte important", - a spus ea: "În primul rând, pentru că Ucraina nu este bine cunoscută în Europa şi în Franţa, şi acest film este o oportunitate de a face cunostinţă. În plus, dl Antonţea povesteşte despre pământul lui tot aşa, ca şi alţi eroi din India şi Brazilia. Şi gândurile lui coincid cu gândurile persoanelor pe care el nu le-a văzut niciodată şi chiar n-a ştiut despre existenţa lor".



Viaţa fără substanţe chimice există.

Pentru Semen Antonţea producerea seminţelor bio-organice este modul de viaţă. Împreună cu sătenii lui, el a început să dezvolte agroecologia încă la sfârşitul anilor 1970 cu gândul de a "nu otrăvi oamenii." Atunci în Uniunea Sovietică, în mod intensiv, se introduceau îngrăşăminte minerale, dar Semen de la bun început a refuzat să le folosească. Şi astfel, în ultimii 15 ani în satul lui se ocupă numai de agricultura organică.

"Astăzi, în Ucraina nu există o alimentaţie dietetică, unde sunt astfel de ospătării? Unde sunt produse pentru copii. În primul rând, astfel de produse trebuie să fie fabricate pentru copii, pentru pacienţi la spitale. Aceasta este o necesitate! Cu asta se începe preocuparea de sănătatea fiecărui om", - a spus fermierul ucrainean.

În afara sănătăţii, această metodă de dezvoltare a agriculturii creează noi locuri de muncă, care acum sunt atât de necesare într-un sat ucrainean. "Datorită agriculturii organice, - spune Simon, - la oameni se dezvoltă intelectul, mintea! Atât de mult trebuie să gândim, să dezvoltăm tehnologia. Iar cu produsele chimice omul degradează”. 



Cum să facem viaţa noastră mai ecologică?

Sădiţi ceapă, ardei, roşii, mărar şi alte legume la balcon sau în curte, stabiliţi legături directe cu fermierii în scopul aprovizionării cu alimente, cumpăraţi produsele fermierilor locali, sfătuie ecologiştii ucraineni şi francezi.

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 16 iulie 2010 9:33
Vizualizări: 3016

Citiţi de asemenea

La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
78
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
72
Rețeta de varză murată fără sare de la Pola BragaDe ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o ...
178
Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
172