ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Filozofia de Istorie: În aşteptarea unui rege bunAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

"Aici vine din partea căpitanului, comandantul ne va judeca".
Nekrasov. Cine trăieşte bine în Rusia

"Sosiri brusc magician
în elicopter albastru ... "
Cântec popular pentru copii
Îi place - displace.
"Live pentru putere mobil plin de ură.
Acestea sunt doar posibilitatea de a iubi pe cei morţi. "
Puşkin. Boris Godunov


Cu alte cuvinte, polari din Rusia a aparţinut întotdeauna autorităţile. Şi ar putea fi perceput ca un capriciu de caracter naţional, dacă nu pentru o circumstanţă. Fiecare naţiune a lumii, a crezut în mare, bine, regele echitabil. Fiecare naţiune a fost producătoare de conducătorii ei de la zei, au crezut că acestea nu sunt ca oamenii obişnuiţi, considerate ca intermediari între zei şi oameni.

Faraon egiptean în reprezentarea dintre subiectele sale a fost fiul şi întruparea a zeului soare Amon, şi mai devreme faraonilor au fost nume de zei. Existenţa lor a guvernatorului, cu condiţia ca propăşirea spirituală şi materială a tuturor Egipt.

Platon, în dialogurile atrage o stare ideală, care a existat vreodată o dată şi va exista din nou. Ea reglementează regele echitabil, care combină cele mai bune calităţi de om: înţelepciune, curaj şi moderaţie.

969 Novgorod a apelat la prinţul Sviatoslav din Kiev cu rugamintea de a le oferi cel puţin câteva dintre prinţ. Ele sunt de acord chiar si pe său mai mic şi nu destul de fiu legitim - Vladimir.

1136 ridicându-se împotriva prinţului putere Novgorod alungă Printul Vsevolod. La patru secole şi jumătate, a fost adoptată în Republica boierului Novgorod, în frunte cu Episcopul (Arhiepiscop). Print continuă să fie prezentă în istoria Novgorod doar ca un razboinic, cu un contract ("număr"), şi insuficienţă Prinţul de acest contract el este exilat ("arată calea").

Rurik 1589 tragic reprimate prin hotărâri ale dinastiei. Toate persoanele "bate fruntea" Boris Godunov, cu lacrimi în ochi, şi pe genunchi cerşit să ia coroana regala. El este de acord - doar a treia oară.

1605 indignare generală a lui Boris Godunov. Regele moare - probabil din otravă. Revoltei populare în favoarea impostor ucis. Începe timp de necazuri.

09/01/1905 "Sunday Bloody". Demonstrative la scară fără precedent în Petrograd: 100.000 de muncitori au convenit să Palatul de Iarnă, de a adresa petiţii regelui, în speranţa că Nicolae al II-ar rezolva toate problemele lor.

03.15.1917 Sub presiunea de la Nicolae al II revolta a semnat abdicarea. Câţiva ani mai târziu, fostul rege şi familia sa au fost împuşcaţi de către bolşevici.

1991 după 19 august erou national Boris Eltin devine preşedinte al Rusiei.

2000, după mai mulţi ani de luptă pentru demiterea lui Eltin a fost ales noul preşedinte al Rusiei. Caracteristic, el devine un om, care a spus guvernatorul anterioare (deşi nu se mai populare).


Confucius în învăţătura sa are un loc important doar o companie de dispozitiv, în frunte cu domnitorul înţelept: "profesorul a spus: Dacă învăţăm pe oameni prin introducerea unui guvern bazat pe lege şi să menţină pedeapsa ordine, atunci oamenii vor evita sancţiunile şi pierde sensul de ruşine. Dacă îi învaţă pe oameni prin introducerea unui guvern bazat pe virtute, şi să menţină ordinea, prin utilizarea de reguli, atunci oamenii se vor simţi ruşine şi el va face mai bine. "

Tatăl lui Romulus şi Remus, întemeietorii Romei, a fost considerat zeul Marte, şi istoria romană ne-au adus imaginea de "filosof pe tron" - împăratului Marcus Aurelius. În reflecţia sa, el a scris despre liber formă de guvernare ", condus de [lege universala egalitatea] şi echitate, şi puterea supremă, mai multnumai frica de subiecte libertate ".

Deci, orice popor conducătorilor lor tratate special.

Am diferă numai în acest maximalism tineresc cu un absolut toate, vrem să aici şi acum. Până în prezent, atât de bine, sau cel puţin până când nu există speranţă pentru cel mai bun, domnitorul coddling. Când greu, când totul nu este aşa, cum am dori - toate păcatele numai vina lui. Care e numele lui în acest moment: Boris Godunov şi Mihail Gorbaciov - nu atât de important.

Vrem sa ne guvernatorul construit un viitor luminos, hrănite, adăpate, îmbrăcaţi, uda picioarele, crima distruse, legile tocmai a publicat, mita-beneficiarilor de condus, salariile au crescut ... cererile - Lista doresc, sau, mai degrabă, puteţi continua la nesfârşit. Si toate astea repede, si cel mai important - fără nici un efort din partea noastră.

Dar acest lucru nu se întâmplă. Deşi au apărut din această atitudine este de înţeles. Haideţi să privim la istorie.

Prinţ

Prinţi Antice Rus au fost speciale. Cuvântul "print" - chiar de origine indo-europene. multe limbi europene, şi vechi şi moderne, au un cuvânt cu aceeaşi rădăcină, şi cu aproximativ aceeaşi valoare (praslav. knedz, drevnegerm Kuning,. Bulg. Knez). Iniţial, a fost un domn mai în vârstă, capul familiei, de gardian al traditiei, a făcut-vă că nu încalcă vamale, nu rupe în legătură cu lumea mai mare (în înţelegerea noastră a funcţiilor de preot).

Resturi de aceste idei vom vedea în imaginile de mai târziu principi - Oleg şi Vseslav Polotsk. În primul rând, fondatorul Rusiei Kievene, unind de Sud si de Nord, a fost numit popular "profetic", care este, magician, vrăjitor (Soloviov). A doua a fost în epopeele sub numele de Vseslavicha Volhov, prinţul-vârcolac, are multe daruri minunate şi să le utilizeze în beneficiul supuşilor săi.

Până la momentul adoptării de principi creştinismului (Combinând preoţiei şi în special funcţiile de conducere) a fost cea mai mare parte comandanţi militari. Aceasta este poslevaryazhskaya "poveste - Rurik, Oleg, Igor, Sviatoslav.

Deoarece Olga şi importanţa Vladimir prinţ individuale din nou schimbat. Prin secolul al XII-au format în cele din urmă a imaginii sale. Printul este îngrijorat de sănătatea spirituală şi dezvoltarea poporului său, oferă baza sa ideologică (adoptarea creştinismului de către Vladimir) devine legislator (Iaroslav cel Înţelept a fost prima lege Rusă scrisă - "Rusă Adevărul"), un constructor de temple, Curtea a statuat drept, fiind custodele lege universală, şi în timp ce încă un căpitan nu: organizează numai o armată, îi furnizează arme, dar, de asemenea, foarte fata de trupe sunt pe o campanie (una dintre revendicările principale din Novgorod să le exilat Vsevolod - indecizia în luptă).

secolului al XII-XIII din Rusia - timp de fragmentare feudala. escroc Princes a încercat să tronul Kievului, uneori violent încalcă legea - şi umane, şi divin ... Totusi, in mintea oamenilor a trăit o imagine perfectă a domnitorului.

Dovadă a acestui lucru vom vedea în muncă a creat o petrecut pre-mongol Rus, - "Lay". Este Sviatoslav al Kievului, în realitate, prinţul notabile, dar împovăraţi cu numeroase puncte slabe, indică o cifră de puternic, epic: "ameninţătoare Sviatoslav mare Kiev ...»," Apoi mare Sviatoslav izronil aur cuvânt ...».

În memoria poporului ştim numai cele ale guvernanţilor, care devine prezent - şi nu simt istoric ironic - tatăl poporului, păsa de el, şi mai ales despre starea sa de sănătate spirituală.

Monomah, care au plecat, la fel ca Marc Aureliu, reflecţiile sale - "Instrucţiuni pentru copii", a fost extrem de respectat de către Rusia pentru dreptate, memoria lui este venerat poporul sfânt. moştenitorii săi, indiferent de calităţile lor personale, respectat şi integritate (Iuri Dolgoruky nu Kievites foarte mândru de, dar nu-l iartă doar pentru ceea ce a fost Monomashichem).

Alexander Nevsky renunţe la gloria personală şi-a dat viaţa sa, dar hAslonov este Rusia. Acesta a fost modul lui de a obţine până în mintea generaţiilor viitoare, atunci când a fost ales greu. Centrul Petru sacre de capital noul lor a făcut Manastirea Alexander Nevsky, se deplasează înapoi moaştele Sfântului Prince. În timpul Marelui Război Patriotic, în 1942, a fost stabilit prin Ordinul Alexander Nevsky.

Rege

Din secolul al XIV-IX la prinţii nu au fost conducător unic. Ei au fost "primul între egali", şi puterea de stat în comun cu nobilii cei mai distinşi, care a acţionat în calitate de consilieri cel mai apropiat domnitorului.


Conform legendei, Monomah a primit coroana de la un prinţ împăratului bizantin Constantin Monomakhos. Aceasta este coroana (sau ca ea) şi apoi încoronat toate ţarii ruşi. Devenind moştenitor al Imperiului Bizantin mare, autoritatea imperială devine din ce în ce mai mare valoare simbolică.

Primul ţar rus - nu este încă destul de oficial - a fost Ivan III. Asta e când a fost scrisă celebra "Legenda prinţilor lui Vladimir" - se pare că atunci când a fost de gând să ridice tronul nepotului său, Dmitri Ivanovici. Potrivit "Legenda", puterea domnească în Rusia vine de la împăratul roman Augustus, un descendent din care este proiectat pentru a Rusiei Rurik.

A fost un moment pentru istoria Rusiei este special. Istoric in Jdanov a scris: "Langa Prinţul Moscova nu a fost în Rusia autorităţilor, care ar putea se consideră egal cu el, nu depinde de el. Vigoare, care se afla de mai sus prinţ Moscova dispărut: puterea împăraţilor bizantini a căzut, a căzut Chigoe "Hoardei de Aur. Prinţul de la Moscova a ridicat la înălţimea unele necunoscute. Căsătoria a prinţului de o prinţesă bizantină, aşa cum a confirmat faptul că continuitatea. doctrina de stat a devenit motto-ul, "Moscova - a treia Roma."

Noul statut al ţării beneficiare - şi umplute cu un conţinut nou, titlul de conducător. King - este "Cezar", monarhul, samovlastets. Prin urmare, este caracterizată printr-o revoltă împotriva boierilor Ivan cel Groaznic, care a fost încercarea de a limita puterea lui. Dar regele - acest "regele-preot" pentru poporul său. Acesta are două sarcini principale: păstrează credinţa părinţilor lor, legea a strămoşilor, şi apără dreptatea.

Domniei lui Ivan cel Groaznic, nu numai pentru că a fost atât de grele pagina din istoria Rusiei, care a ucis sau închişi mulţi oameni. Vadim Kozhinov în mod rezonabil, spune că în Europa, în acelaşi timp, uciderea în masă, şi fără nici o remuşcare, care încă mai chinuită de cel Groaznic, a fost mult mai largi. cel mai greu oameni dalos contradicţie între rege, apărător al justiţiei - şi nedreptăţii, încălcare a legilor pe care el însuşi, şi a fost menită să le păstraţi.

Ca rezultat - rupte din familii, o ţară rămas fără un rege, fără centrul sacru şi politice. Asta a fost tragedia Timp de necazuri. Sa încheiat Rus antice.

Împărat

Imperiul Rus a început cu Petru I. În 1721 în onoarea de război de Nord severe şi de lungă durată cu Suedia, el a primit titlul de împărat.

Schimbat scara de ţară, dar atitudinea a rămas în esenţă acelaşi: Petru şi iubit şi urât la fel de pasiune. Pe de împăraţii celelalte sunt, de asemenea, extinse, si mai mult se pretinde a domnitorului reale, a fost mai mare vis al ideale.

Când Pugachev ridicat oameni la revolta, oamenii nu se duc pentru Yaik cazaci Emelianov, dar pentru "real" Ţarul Petru III, se presupune că a scăpat în mod miraculos din mâinile de asasini, care au permis existenţa sotia sa, Ecaterina a II. Repetate povestea Timpul de necazuri şi pretendenţilor multe Dimitri.

De altfel, fenomenul imposturii ar putea avea loc numai dacă este o astfel de atitudine faţă de guvern: negarea existente şi mitificare ideal. (Little anacronism: în 2000, în mijlocul alegerilor guvernator în regiunea Tyumen au transformat unele companii, care pretind a fi dansatoare de balet Kshesinskaia fiul nepotul lui Nicolae al II-Pretender,. Desigur, de rulare pentruvalsya pentru guvernator.)

După ce sistemul revoluţie 1917 sa schimbat, dar totul a rămas acelaşi imperiu, şi aceeaşi abordare la putere. timp de peste apărut, culte - Lenin, Stalin şi alţi lideri sovietici - derivă din dorinţa insuportabilă de oameni pentru a avea un conducător înţelept şi doar. Tendinţa de a autocraţiei (Preşedinte al Prezidiului Sovietului Suprem şi secretarul general al Comitetului Central al PCUS într-o singură persoană) a fost perceput de o majoritate a populaţiei este destul de natural - regele poate fi doar unul.

Când sistemul de 91 m sa prăbuşit, speră reînviat. La rezervorul de nou a fost, de această dată, în funcţie de oameni, "foarte real" Regele (în glume despre "ţarul Boris" a fost, ca de obicei, în glumă), inlocuind plictisitor vechi, deja, şi toate suflat un oftat de uşurare: acum totul va fi bine . Dar, la vârsta de aur, din motive uşor de înţeles, a doua zi nu a venit, şi Elţîn a fost învins idolul următoare.

Ce urmeaza?

Acum, pentru a seta opţiunile legate de putere. Cineva nu speranţă pentru nimic, şi sceptic cu privire la orice alegeri, presupunând că toate jocurile politice (în care acestea sunt cea mai mare parte). Unele au dezbătut aprins toate vicisitudinile politice. Cineva vede mântuirea în schimbul a dinastiei regale. (Apropo, dacă cineva nu ştie: acum regele nostru legal, sau, mai degrabă Ţarevici Rusă tronul imperial, este M. Gheorghe, praprapravnuk Alexandru al II, care locuieşte în Spania Pe 13 martie el a transformat 21..)

Dar nici unul dintre scepticism si critica, fie din regimul de aşteptare pasivă a fost nici un folos şi nu sa întâmplat niciodată. Zvonurile pot fi realizate numai atunci când oamenii doresc ceva sincer şi să creadă în ceva, acest lucru este viu, şi nu necesită altele. Vrei ca oamenii să fie bine reciproc, sincer, onorabil - dacă este onest şi nobil însuşi. Vrei să aibă grijă de tine de stat - avea grijă de altcineva. Doresc să trăiască într-o epocă de aur - vii, nici nu vă poate împiedica.

Nu-mi place Constituţia? Dar dreptul său intern aveţi ceva, moralitatea lor? Live în funcţie de ea! Dacă aveţi orice idealuri, orice reprezentare - începe să trăiască ca şi cum timpul lor a sosit.

Nu am descoperit America: Priviţi în jur - oameni, din fericire, este şi a fost întotdeauna. Fără ei, fără ca aceste oi negre, lumea a fost de marcare ar fi în loc. În caz contrar, atunci când este cu adevărat un om mare şi va încerca să construiască o nouă viaţă, nu este ceva care nu vor intelege - se va zdrobi.

Pentru a veni lui Petru şi a fost capabil să clintească navei imens, greoi al statului rus, toate secolul al XVII pentru el să pregătească terenul, iar sute de mii de oameni mici şi mari sunt căutaţi, încercaţi, străpungă noi în toate domeniile culturii, relaţii şi chiar şi în viaţa de zi cu zi . În scopul de a începutul anilor '90, am învăţat ce este libertatea, pe întreaga perioadă de stagnare apar ca semnale luminoase, oameni care au fost libere de interne şi costul de soarta lor ne fac să credem că suntem, de asemenea, pentru că putem.

Deci, credinţa într-un rege bun - un lucru sacru, dar un conducător înţelept şi magician în elicopter albastru - nu este acelaşi. Vrei un conducător bun - cel puţin înţeles că de la zero nu pare că trenul său şi educa-le că acest lucru va trebui să trăiască în mintea oamenilor aceste lucruri simple, dar este necesar ca un minister "," datoria "," dezinteresat " "generozitate". Un spectacol gratuit film în acelaşi loc, dau brânză liber.

Epilog Tszyu întrebat cum să fie suveran. Profesorul a răspuns: "Nu vă minţiţi şi nu-l lasa restul."
De la Confucius.
mwb.newacropol.ru

ABONAȚI-VĂ
Joi, 26 martie 2009 10:09
Vizualizări: 2569

Citiţi de asemenea

Hipertensiunea și ateroscleroza sînt cele două cauze principale care duc la afectarea circulației cerebrale.Încălcarea...
0
Într-o școală din Moscova un băiat a încetat să meargă la lecții. Nu merge o săptămână, două... Leova nu avea telefon, i...
520
Aceste plante nu sînt greu de plantat în propria grădină și chiar acasă pe pervazul ferestrei, dar vor fi de neprețuit...
947
Timp de multe secole, mierea a fost renumită printre oameni pentru proprietățile sale vindecătoare. Același lucru se p...
531