ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Flike, o bicicletă zburătoare complet electrică (+Video)

O echipă din Ungaria a dezvoltat o bicicletă de zbor complet electrică, cu care de curând au avut şi primul zbor cu un echipaj uman la bord, informează Inhabitat.com. Vehiculul tricopter, numit Flike, a reușit să rămână în aer până acum în testele controlate timp de peste un minut, iar cu baterii litiu-polimer care să alimenteze cele șase rotoare, bicicleta are capacitatea de a susține un zbor de 30-40 de minute.

Flike e rezultatul muncii unui grup de entuziaști de zbor din cadrul organizației Bay Zoltan Nonprofit Ltd., un institut de cercetare aplicată maghiar, finanțat de stat.

Bicicleta cu zero emisii complet electrică a fost dezvoltată în doar șase luni, iar după nouă luni creatorii săi au avut și primul zbor de test cu echipaj. Ambarcațiunea este un tricopter a cărui ascensiune este generată de un sistem de șase rotoare grupate în perechi contra-rotative pe trei axe, situate la distanțe egale în jurul unui cerc.

Prin controlul individual al fiecăruia dintre aceste rotoare, Flike poate fi manevrat asemănător cu un elicopter, având capacitatea de a plana, de a se roti, de a se înclina, de a se lăsa purtat de vânt, de a devia, de a urca, de a se întoarce, de a plonja, și multe alte funcții cărora încă nu li s-a găsit un nume.

Bateriile de litiu polimer permit momentan ca Flike să zboare 15-20 de minute în sistem de planare, sau 30-40 de minute în sistem de cursă.

Acum că au încheiat cu succes primul zbor, membrii echipei se pregătesc să construiască cel de-al doilea prototip, care va fi un model comercial. În scopul comercializării bicicletei zburătoare, echipa își dorește să înființeze o companie start-up pentru care, momentan, caută investitori.

 

 

 

Sursa: green-report.ro

Marţi, 16 iunie 2015
Vizualizări: 941

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
236
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
164
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
346
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
338