Ford va vinde maşini electrice împreună cu panouri solare

/ Vizionări: 4226

Ford va vinde maşini electrice împreună cu panouri solare

 

Ford va vinde maşini electrice împreună cu panouri solare

Primul Ford solar
Primul Ford solar

 

Ford a anunţat un parteneriat cu furnizorul panourilor solare din San Jose, SunPower, firma, care oferă sisteme de panouri solare pe acoperiş  în calitate de încărcători pentru maşini. Acum, începând cu 2012, potenţialii cumpărători ai automobilelor Ford Focus Electric le vor putea cumpăra în pachet cu un sistem de panouri solare la un preţ aproximativ de 10.000 $. Potrivit SunPower, cu ajutorul sistemului solar, proprietarul maşinii va fi în măsură să "conducă" o mie de mile suplimentare pe lună.

Sistemul panourilor solare SunPower, seria  E18, este capabil să producă circa 3000 de kilowaţi-ore de electricitate pe an. Acesta va fi, de asemenea, compatibil cu maşina hibrid plug-in, Ford C-MAX-Energi. Cum era de aşteptat, Ford va lansa versiunea sa complet electrică a maşinii Ford Focus la sfârşitul acestui an. Primii o vor putea cumpăra locuitorii din California şi New York, iar în anul viitor, compania va extinde piaţa americană de desfacere.

BlueOne: Hyundai intră în cursa de maşini electrice
BlueOne: Hyundai intră în cursa de maşini electrice

Sistemul panourilor solare, care va ocupa pe acoperiş o zonă de aproximativ 13.23 de metri pătraţi, este constituit din 11 panouri, fiecare din care are dimensiuni de 1,2 x 0,6 m. Sistemul este configurat astfel, încât să asigure maşina cu energie, suficientă pentru a parcurge la o distanţă de 1600 km. SunPower oferă o garanţie de 25 de ani. În plus, setul de echipament solar va fi dotat cu software specializat, care va permite utilizatorului să monitorizeze eficienţa panourilor solare on-line, folosind aplicaţii bazate pe web sau aplicaţii pentru iPhone.

Astfel, parteneriatul Ford şi SunPower poate fi văzut ca o strategie fără pierdere pentru ambele companii. Producătorul auto va spori astfel imaginea lui de gigant auto responsabil pentru mediul înconjurător, care determină politicile în lumea tehnologiilor şi produselor ecologice. Iar  SunPower va extinde prezenţa sa pe piaţa producătorilor şi furnizorilor panourilor solare, aspirând să devină un lider al vânzărilor sistemelor solare atât pentru consumatorii casnici cât şi pentru clienţii corporativi.

 

 

Sursa: zelife.ru cu link pe Cleantechnica