ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Fotografiile cu animale drăguţe cresc capacitatea de muncă
 

 

Conform unui nou studiu, contemplarea imaginilor cu puii de animale, îmbunătățește eficiența de muncă, crescînd atenția și acurateţea.

 

Poate că nu este surprinzător faptul, că studiul a fost realizat în Japonia, de unde a parvenit şi la noi jargonul "kawaii" (din japoneză: "drăguț"). Eroii simpatici ai filmelor în serie, "Buna, Kitty!" şi "Pokemon", creează sentimente pozitive, spun cercetătorii, deoarece cu ochii și capetele mari, ei reamintesc copiii.

Este cunoscut faptul că vizualizarea chipului unui copil, trezeşte sentimente parentale blînde şi unii oameni de ştiinţă, cred că astfel de imagini frumoase pot încuraja relaţii prietenoase. Recent, experţii de la Universitatea din Hiroshima, au demonstrat că aceste sentimente depăşesc intenţiile de îngrijire, situațiile sociale speciale și pot contribui la rezolvarea problemelor care necesită o atenție mărită și concentrare.

În prima parte a experimentului, 48 de studenţi de la colegiu au fost implicaţi într-un astfel de joc: cu penseta ei au trebui să tragă 14 bucăţi microscopice din locurile adîncite, situate pe terenul de joc în formă corpului unui pacient. După prima rundă, o jumătate din studenți s-au uitat la șapte imagini cu pui de animale (considerate a fi simpatice), în timp ce ceilalți participanți au vizualizat poze, cu animale adulte.

Apoi, studenții au fost rugaţi din nou să îndeplinească sarcina. Studenţii care s-au uitat la poze cu puii animalelor, au reuşit să scoată mai multe detalii, în timp ce alţi studenţi, abia şi-au îmbunătățit rezultatele.

Studiile anterioare au arătat ca oamenii adulţi încetinesc pronunţarea cuvintelor într-o conversație cu copiii si cercetătorii japonezi, sugerează ca imaginile cu copii drăguţi pot avea un efect similar. Acţiunile studenţilor care au vizualizat aceste fotografii, s-au încetinit și au devenit mai eficiente în timpul jocului. În plus, cercetătorii cred că la participanţii din acest grup s-au activat sentimentele de îngrijire, care i-au ajutat să perfecteze îndeplinirea sarcinilor asociate cu acordarea unui ajutor (inclusiv şi pe tabla de joc).

 

Фотографии симпатичных животных повышают работоспособность

Pentru a confirma rezultatele obţinute, cercetătorii au efectuat același experiment, dar cu cîteva modificări, pentru 48 noi participanţi. În loc de sarcină anterioară, studenţii au avut de a face cu un set de cifre, în care au trebuit să numere apariţia unei anumite cifre. Timp de trei minute, studenţii au dat un număr maxim de răspunsuri corecte, cu condiţii mai compelxe cauzate de o perioadă limitată de timp. De data aceasta, cercetătorii au împărţit studenţii în trei grupe, două din care s-au uitat la imagini cu animale mici sau adulte, ca și mai înainte, în timp ce al treilea grup, a vizionat imagini cu sushi, fripturi și alte produse alimentare apetisante.

Rezultatele primului experiment au fost confirmate. A doua oară, studenții care s-au uitat la puii animalelor, au rezolvat mai bine problema cu cifre, în timp ce alţi participanţi, cu puţin au îmbunătățit rezultatele. Pentru a îndeplini corect sarcina, a fost necesar să se concentreze asupra cifrei dorite, notează cercetătorii. Și într-adevăr, în al doilea experiment s-a constatat că participanţii care s-au uitat la puii frumoşi, au reuşit mai bine să evidenţieze particularitățile aparte.

Lucrurile "kawaii" nu numai ne fac mai fericiţi, dar de asemenea afectează comportamentul nostru, - spun oamenii de știință. –„ Acest studiu arată ca vizualizarea fenomenelor naturale frumoase, îmbunătățesc îndeplinirea sarcinilor ulterioare, care necesită o corectitudine funcțională, probabil, prin restrîngerea atenției".

De această proprietate pot profita conducătorii auto și angajații la birou. Prin urmare, aveţi nevoie de un marcaj cu puii urşilor panda, în fereastra browser-ului dvs.

 

 

Sursa: facepla.net

 

Miercuri, 24 octombrie 2012
Vizualizări: 2318

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
220
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
198
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
216
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
569