ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Franța a interzis supermarketurilor să arunce alimente la gunoi

Franța a scos în afara legii aruncarea de către supermarketuri a alimentelor încă bune de mâncat. Aceasta este una dintre măsurile dintr-o serie de reglementări pentru a reduce risipa alimentară.

Adunarea Națională a Franței a votat în unanimitate noua legislație săptămâna trecută. Supermarketurile vor fi nevoite să doneze mâncarea pe care nu o mai vând unor organizații caritabile sau să o transforme în mâncare pentru animale, materie pentru compost sau energie.

“Este scandalos să vezi cum se toarnă înălbitor în tomberoanele supermarketurilor peste mâncare comestibilă”, spune Guillome Garot, un politician socialist care a susținut legea. Distrugerea alimentelor din tomberoane este o practică întâlnită în Europa. Ea a mai fost interzisă și în Marea Britanie.

Potrivit noii legislații, orice magazin peste 400 de metri pătrați trebuie să semneze un contract cu o organizație caritabilă pentru donarea mâncării comestibile. Guvernul francez vrea să înjumătățească risipa alimentară până în 2025.

Măsura a fost salutată de organizațiile neguvernamentale și organizațiile caritabile, iar activiștii cer măsuri similare și în alte locuri din lume.

Un francez aruncă, în medie, între 20 și 30 de kilograme de mâncare pe an, adică între 12 și 20 de miliarde de euro pe an.

 

Sursa: green-report.ro

Marţi, 06 octombrie 2015
Vizualizări: 1173

Citiţi de asemenea

Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
103
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
98
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
115
Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
363