ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Franța a interzis supermarketurilor să arunce alimente la gunoi

Franța a scos în afara legii aruncarea de către supermarketuri a alimentelor încă bune de mâncat. Aceasta este una dintre măsurile dintr-o serie de reglementări pentru a reduce risipa alimentară.

Adunarea Națională a Franței a votat în unanimitate noua legislație săptămâna trecută. Supermarketurile vor fi nevoite să doneze mâncarea pe care nu o mai vând unor organizații caritabile sau să o transforme în mâncare pentru animale, materie pentru compost sau energie.

“Este scandalos să vezi cum se toarnă înălbitor în tomberoanele supermarketurilor peste mâncare comestibilă”, spune Guillome Garot, un politician socialist care a susținut legea. Distrugerea alimentelor din tomberoane este o practică întâlnită în Europa. Ea a mai fost interzisă și în Marea Britanie.

Potrivit noii legislații, orice magazin peste 400 de metri pătrați trebuie să semneze un contract cu o organizație caritabilă pentru donarea mâncării comestibile. Guvernul francez vrea să înjumătățească risipa alimentară până în 2025.

Măsura a fost salutată de organizațiile neguvernamentale și organizațiile caritabile, iar activiștii cer măsuri similare și în alte locuri din lume.

Un francez aruncă, în medie, între 20 și 30 de kilograme de mâncare pe an, adică între 12 și 20 de miliarde de euro pe an.

 

Sursa: green-report.ro

Marţi, 06 octombrie 2015
Vizualizări: 1144

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
57
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
109
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
340
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
195