--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Franța a interzis supermarketurilor să arunce alimente la gunoi

Franța a scos în afara legii aruncarea de către supermarketuri a alimentelor încă bune de mâncat. Aceasta este una dintre măsurile dintr-o serie de reglementări pentru a reduce risipa alimentară.

Adunarea Națională a Franței a votat în unanimitate noua legislație săptămâna trecută. Supermarketurile vor fi nevoite să doneze mâncarea pe care nu o mai vând unor organizații caritabile sau să o transforme în mâncare pentru animale, materie pentru compost sau energie.

“Este scandalos să vezi cum se toarnă înălbitor în tomberoanele supermarketurilor peste mâncare comestibilă”, spune Guillome Garot, un politician socialist care a susținut legea. Distrugerea alimentelor din tomberoane este o practică întâlnită în Europa. Ea a mai fost interzisă și în Marea Britanie.

Potrivit noii legislații, orice magazin peste 400 de metri pătrați trebuie să semneze un contract cu o organizație caritabilă pentru donarea mâncării comestibile. Guvernul francez vrea să înjumătățească risipa alimentară până în 2025.

Măsura a fost salutată de organizațiile neguvernamentale și organizațiile caritabile, iar activiștii cer măsuri similare și în alte locuri din lume.

Un francez aruncă, în medie, între 20 și 30 de kilograme de mâncare pe an, adică între 12 și 20 de miliarde de euro pe an.

 

Sursa: green-report.ro

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 06 octombrie 2015 15:00
Vizualizări: 1683

Citiţi de asemenea

Această poveste este capabilă să emoționeze chiar și cei mai insensibili. Câinele a dispărut timp de câțiva ani, dar apo...
127
În anul 1852, lângă orașul Rockwall, câțiva fermieri au descoperit o formațiune de piatră neobișnuită, care s-a dovedit ...
129
Această pisică iubește foarte mult să se plimbe pe afară. Călătoriile ei nu se limitează la curtea din apropierea casei,...
132
Acest remediu incredibil va curăța și va proteja ficatul de toxine și otrăvuri! Doar un singur ingredient simplu - fic...
96