Fructe uscate sunt mai utile decât sucuri
Fructe uscate sunt mai utile decât sucuri
La Congresul Mondial de nuci şi fructe uscate (World Nut and Dried Fruit Congress), care a reunit cercetătorii din SUA şi Marea Britanie, s-a constatat că fructele uscate sunt, de asemenea, utile pentru sănătate, precum şi fructele proaspete. Ele sunt, de asemenea, bogate în fibre, polifenoli şi au un indice glicemic scăzut. Deşi în fructe uscate sunt mai puţine vitamine, acestea conţin substanţe care împiedică formarea inflamaţiilor şi tumorilor maligne, precum şi încetinesc creşterea lor. Fructe uscate au mai multe calorii decât fructe proaspete, dar ele trebuie să fie consumate în cantităţi mici. Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în lipsa fructelor proaspete şi fructelor de pădure este mai bine să le înlocuiţi cu fructe uscate, ci nu sucuri, deoarece sucurile moderne de producţie industrială conţin cantităţi mari de zahăr şi conservanţi.
Autor: Olga Borodina
"Edenul culinar"
Sursa: kedem.ru