Fructele sîmburoase protejează de diabet şi boli cardiovasculare
Piersicii, prunele şi nectarinele conţin substanţe bioactive, care potenţial ar putea împiedica apariția diabetului zaharat şi bolilor cardiovasculare asociate cu obezitatea.
Un studiu efectuat de Agentia SUA pentru Cercetare Texas AgriLife Research, a constatat ca fenolii din fructele sîmburoase (drupe) pot fi o armă împotriva "sindromului metabolic", în care obezitatea şi inflamațiile generează probleme grave de sănătate.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, fructele drupe sînt unice, pentru faptul că conțin un amestec de substanţe bioactive care acţionează simultan asupra diferitor "elemente" ale bolii.
Piersicii, prunele şi nectarinele conţin grupuri fenolice similare, dar în proporţii diferite, astfel că acestea sînt o bună sursă de substanțe sănătoase, şi se pot completa reciproc.
Sursa: moldovenii.md