ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Frumusețea tehnologiei: Panoul solar fotovoltaic ascuns într-o superbă fereastră cu vitralii

Creată de designerul olandez Marjan van Aubel, fereastra cu vitralii „Current Window” funcționează ca un panou solar fotovoltaic: Fereastra generează electricitate atunci când lumina soarelui atinge un pigment de pe suprafața ei – procesul se aseamănă cu fotosinteza la plante –, și transmite energia colectată la un port USB montat în pervaz.

Current Window este o versiune modernă a ferestrelor cu vitralii, capabilă să valorifice energia solară chiar și atunci când lumina soarelui este difuză, se arată pe site-ul designerului.

Piesele colorate din sticlă sunt fabricate din celule solare Dye Sensitised, care se folosesc de proprietățile culorilor pentru a genera un curent electric – la fel ca fotosinteza la plante.

Energia electrică generată de panoul solar fotovoltaic integrat în fereastră poate fi utilizată la alimentarea dispozitivelor mobile sau a aparatelor electrice din locuință.

„Imaginați-vă aceste ferestre în biserici, școli sau locuri de muncă! Fereastra Current Window ne oferă un exemplu de valorificare a energiei într-un mod natural și estetic, pentru viitorul nostru”, notează Marjan van Aubel pe site-ul său.

Солнечная батарея в окне заряжает телефоны

Солнечная батарея в окне заряжает телефоны

Солнечная батарея в окне заряжает телефоны

 

Sursa: solar-magazin.ro

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 04 august 2015 15:00
Vizualizări: 2006

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
503
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
616
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
716