Fulgi de ovăz altfel! Un fel de mîncare deosebit pentru o dimineață minunată
Se pare că fulgii de ovăz sînt un produs foarte universal: din ei puteți găti nu numai terci obișnuit, ci și bastonașe delicioase pentru o gustare rapidă, chiar și o budincă. Am dori să atragem o atenție deosebită la ultimului fel de mîncare.
O budincă pufoasă de ovăz vă va diversifica micul dejun, și vă veți convinge că mîncărurile sănătoase și nutritive pot fi foarte gustoase. Puteți adăuga la fulgi orice pomușoare congelate, dar cu vișine, budinca este deosebit de aromată.
Ingrediente
Fulgi de ovăz — 12 linguri.
Apă-1,5 pahar.
Ou — 1 buc.
Vișine- 50 g
Nuci - dupa gust
Scorțișoară - după gust
Zahăr — 3 linguri.
Mere — 1 buc.
Preparare
Se toarnă apă clocotită peste fulgi și se lasă pentru 5 minute.
Adăugați mărul tăiat cubulețe, vișinele, zahărul și oul, amestecați bine.
Turnați aluatul de ovăz într-un vas de copt uns cu unt, presărați cu scorțișoară și nuci măcinate.
Coaceți 30 de minute la temperatura de 180 de grade.
Turnați într-o ceașcă cafea aromată și începeți ziua delicios!