Geamul — generator de energie electrică (+Video)

/ Vizionări: 3942

Geamul - generator de energie electrică (+Video) 

 

Sticla generatoare de energie electrică de la Pythagoras Solar
Sticla generatoare de energie electrică de la Pythagoras Solar

În lumea dezvoltată de azi sunt reclamate start-upuri inovatoare în domeniul energiei alternative (start-up – promovarea companiei – trad.). În urma proiectelor privind folosirea energiei solare convertite de baterii solare staţionare şi mobile în energie electrică, cum ar fi Sunpods, în Europa a fost lansat un proiect Peer+pentru producerea unui geam special Smart Energy Glass, capabil să genereze energie electrică.

Sticla Smart Energy Glass, acoperită de compoziţii speciale, funcţionează ca o baterie solară. Vitrificarea din acest material va furniza clădirii sau reţelei urbane energie electrică, reducînd plăţile pentru electricitate şi justificînd afirmaţia dezvoltatorilor că fereastra cu sticla Smart Energy Glass este prima care se răscumpără.

Peer + este un proiect venture la etapa iniţială de dezvoltare. (Venture Capital, destinat să finanţeze idei noi – trad.) Fondatorii lui au deja o tehnologie de producţie şi acum o testează, montînd geamuri în Ţările de Jos. Următorul pas va fi controlul transparenţei sticlei. Sunt aşteptate trei moduri de reglare conform sporii puterii generate: o fereastră transparentă, semi-transparentă şi opacă. După cum puteţi vedea, sticla nouă va oferi o oportunitate de a economisi banii pe perdele sau jaluzele. De asemenea, se promite că clientul va putea alege culoarea geamurilor la ferestre.

În perioada 2007-2009 proiectul Peer + a fost premiat la forumuri inovatoare de la care a primit finanţarea iniţială şi este acum deschis pentru schimbul de informaţii cu clienţii potenţiali şi investitori.

 

 

Sursa: ekopower.ru

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137