--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Geamurile energoeficiente: avantaje

Prin ce se deosebesc aceste geamuri de cele obișnuite? Pe o parte de geam este aplicat un strat special, invizibil. Este vorba de un filtru ce nu permite undelor infraroșii să iasă afară. Acesta le reflectă în interiorul încăperii.

Geamurile energoeficiente sunt utilizate pe larg în multe țări. Tehnologia de fabricare a lor este complicată și necesită specialiști de calificare înaltă, de aceea, în lume sunt doar cîteva companii ce produc asemenea geamuri în cantități mari. Printre acestea se numără: Pilkington (Marea Britanie), PPG (SUA), Saint Gobam(Franța).

Spre deosebire de o fereastră simplă cu două camere, un geam energoeficient cu singură cameră:

- Are o capacitatea de conservare a energiei cu 30-40% mai mare;

• Avînd aceeași grosime a sticlei (4 mm) el este mai ușor, deci se reduce presiunea asupra furniturii ferestrei, iar termenul de exploatare – sporește.

• are aproape același preț;

• e mai sigur. La fabricarea geamurilor energoegiciente se folosește doar sticlă securizată sau călită, care este prelucrată chimic și termic. În comparație cu sticla obișnuită, cea călită este de 5-10 ori mai rezistentă la lovituri și oscilații termice. La distrugere, se dezintegrează în cioburi mici și inofensive, cu margini neascuțite.

 

 

Sursa: econet.ru

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 13 februarie 2016 13:00
Vizualizări: 1679

Citiţi de asemenea

Încă în uz astăzi, în Anglia....
168
 Recent am povestit aceste povești unei prietene și am decis să le scriu acum. Copiii sunt profesorii noștri, nu mă...
121
Descoperiți proprietățile uimitoare ale semințelor de măr cu vitamina B17, capabile să distrugă bolile ca prin magie. Mă...
279
"Suntem Creatorii, Domnul ne călăuzește, iar noi îl simțim prin Conștiință, aceasta este Domnul în noi, mergi cu Conștii...
164