--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Generator eolian fără elice: o nouă viziune asupra energiei alternative
 

 

Compania Saphon Energy din Tunisia, a prezentat a doua versiune a unui prototip de generator eolian Saphonian. Dispozitivul seamănă cu o antenă de satelit, produce mai puţin zgomot şi este mai ieftin. Potrivit asigurărilor dezvoltatorilor, această construcţie rezolvă multe problemele și promite să facă o adevărată revoluție.

 

Compania a obţinut un brevet internațional pentru invenţie în martie 2012. Un pic mai târziu, conceptul a fost prezentat publicului. Esența lui este bine demonstrată în acest video.

 

 

 

 

În 1920 o echipă de oameni de știință (Lanchester, Betz, Jukovski și alţii) a calculat eficiența turbinei eoliene ideale. Această valoare a devenit cunoscută sub numele de limita Betz, care stabilește utilizarea maximă a energiei eoliene la 59%.
Cele mai bune mostre de generatoare eoliene clasice pot utiliza până la 35% de energie eoliană. Totodată, ele produc un zgomot mare și vibrații, care pot provoca interferențe la frecvenţele undelor de radio și cauza, decesul păsărilor și insectelor.

Motivul principal pentru toate aceste probleme este rotorul. Anume la el au decis să renunţe inventatorii de la compania Saphon Energy.Instalarea lor este numită în cinstea zeului Baal, Safon, din mitologia canaanită, care trimite vântul.

Energia cinetică a vântului, folosind un element concav cu micro-perforaţie, este direcționată către blocul pistonului. Pistoanele generează presiunea hidraulică, care poate fi stocată ca energie potențială într-un acumulator hidraulic sau direct convertită în energie electrică.

 

Безлопастной ветряной генератор — свежий взгляд на альтернативную энергетику 

 

Deoarece Saphonian nu este o turbină eoliană clasică, la punerea sa în aplicare s-a reuşi să se depășească limita Betz. În plus, costul calculat al producției este de 45% mai ieftin decât la generatoarele eoliene clasice cu caracteristici comparabile.

Dispozitivul încă nu a ajuns la stadiul de producție comercială și nu a trecut testele independente pe teren, cu toate acestea, caracteristicile declarate, trezesc un mare interes.

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.com

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 12 ianuarie 2013 13:59
Vizualizări: 12772

Citiţi de asemenea

Încă în uz astăzi, în Anglia....
170
 Recent am povestit aceste povești unei prietene și am decis să le scriu acum. Copiii sunt profesorii noștri, nu mă...
124
Descoperiți proprietățile uimitoare ale semințelor de măr cu vitamina B17, capabile să distrugă bolile ca prin magie. Mă...
280
"Suntem Creatorii, Domnul ne călăuzește, iar noi îl simțim prin Conștiință, aceasta este Domnul în noi, mergi cu Conștii...
166