ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Germania va investi în energia solară
 

Pe fundalul instabilităţilor financiare de pe piaţa din Cipru, deținătorii germani de capital se gândesc serios la investiţiile din sectorul industrial emergent al energiei solare care este zdruncinat mult mai puțin decât băncile.

 

Principala piaţă electronică B2B de proiecte fotovoltaice din Germania, Milk The Sun (cu sediul în Berlin) și instituțiile similare se aşteaptă la o activitate mai mare din partea investitorilor europeni. Având în vedere turbulențele din sectorul financiar, analiştii numesc energia solară un loc sigur pentru investiţii.

Funcționarea instabilă a băncilor din Cipru a arătat clar la toată Europa, că sumele mari de bani nu pot fi garantate a fi sigure. În UE, nu mai puțin decât în Rusia, țin mâna pe pulsul accelerat al sectorului financiar. Istoria cipriotă confirmă temerile generate de o altă criza din 2008: a păstra toate economiile în depozite este o afacere riscantă. În situația creată o parte din investitori au început să se gândească serios la investiţii în economia reală.

Unul dintre domeniile promiţătoare este numită industria energiei solare - o piață emergentă, cu potențial ridicat. În ciuda dificultăților temporare în industrie cauzate de supraproducţia panourilor solare și prăbușirea marilor jucători, autoritățile germane cred că investitorii vor găsi sectorul solar atractiv pentru alocarea profitabilă a capitalului.

Antreprenorii din Germania, care au depozite bancare în valoare de 100.000 € sau mai mult, sunt preocupaţi din cauza situației actuale din Cipru. Ei încep să înțeleagă că este mult mai bine să investească într-o centrală electrică care produce energie din surse regenerabile şi în mod garantat va aduce venituri, spre deosebire de un depozit la o bancă sau investiţii în hârtii de valoare - Felix Krause, director executiv al Milk The Sun.

Potrivit experților financiari mondiali, criza din Cipru, a scăzut încrederea în moneda euro, în special, în Germania. Această situație a servit drept o bună oportunitate de a investi banii în valorile materiale. Compania germană Milk The Sun a confirmat creșterea activității financiare pe piaţa solară cu începutul crizei din Cipru. Un alt motiv pentru investiții în industria energiei solare este creșterea prețurilor la energia electrică în Germania și taxele de import pentru modulele solare din China. Mulţi germani cred că soarele este o investiție sigură. În plus, din cauza tarifelor "verzi" din Germania, care sunt mai mari decât ratele de pe piață, riscurile financiare asociate cu pierderea mijloacelor băneşti în acest segment de economie sunt minime. Toate acestea fac din piaţa solară germană o investiție bună, spre deosebire de sistemele bancare instabile.

 

 

Sursa: green-dom.info

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 19 aprilie 2013 15:27
Vizualizări: 2307

Citiţi de asemenea

O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
158
Agricultura este o parte integrantă a vieții planetei noastre. Ea oferă hrană și resurse societății noastre, dar impactu...
152
În fiecare an, în a treia zi de sîmbătă a lunii septembrie este marcată ziua mondială a curățeniei. Fundația ECODAVA s-a...
311
Singura parte solidă a corpului caracatiței este ciocul asemănător cu cel al papagalului. Restul corpului este extrem de...
496