Ghepardul a stabilit un nou record mondial la alergări la 100 de metri (+Video)

/ Vizionări: 7758

Гепард установил новый мировой рекорд в беге на 100 метров (+Видео) 

 

De această dată, ghepardul Sarah a mărit decalajul între oameni şi animale, îmbunătățind propria realizare. Ghepardul a parcurs distanţa de 100 de metri în 5,95 secunde, accelerînd pînă la viteza de 98 kilometri pe oră! Recordul omului - 9.58 secunde.

 

Minunea din această imagine. Două animale de pradă, un pui de antilopă şi povestea emoţionantă care i-a uimit pe fotografi
Minunea din această imagine. Două animale de pradă, un pui de antilopă şi povestea emoţionantă care i-a uimit pe fotografi

Faptul că ghepardul este capabil să depăşească cel mai rapid om pare a fi destul de firesc, deoarece forţele nu sînt egale. Cu toate acestea, în acest caz nu este vorba de un animal ordinar, ci de un campion: ghepardul Sarah de la o grădină zoologică din Cincinnati este cel mai rapid animal terestru de pe Pămînt.

În 2009, Sarah a devenit deja campion, parcurgînd distanţă de 100 de metri in 6.13 secunde, doborînd astfel recordul unui ghepard mascul din Africa de Sud, pe nume Nyana. El parcurs cursa de o sută de metri în 6.19 secunde.

În acelaşi an 2009 medaliatul cu aur a Jocurilor Olimpice de la Londra Ussain Bolt a stabilit un record mondial: atletul a alergat 100 de metri în 9.58 secunde. Totuşi, el nu a reuşit să întreacă gheparzii.

 

 

 

 

Sursa: moldovenii.md