ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ginkgo biloba: bătrâneţea se anuleazăGinkgo biloba: bătrâneţea se anulează

 

Şi bătrâneţea poate fi plină de delicii, dacă ştiţi cum s-o folosiţi.

Vârsta este un lucru surprinzător: mărindu-se de-a lungul timpului, care, după cum se spune, vindecă, aceasta produce, în modul cel mai perfid, informaţii complet opuse despre uzarea organismului. Şi, în principiu, acest fapt nu ar trebui să supere sau să tulbure pe nimeni, dacă nu ar promite în viitorul apropiat perspective neatractive de diverse atenuări, stingeri, perturbări, încălcări, agravări şi, în cele din urmă, pierderii independenţei şi transformării unei flori dulce şi unui fruct suculent într-un fruct uscat.

Este necesar să uitaţi de vârstă, cât deodată scleroza imediat reaminteşte de ea.

Oare este posibil a preveni inevitabilul? Întrebarea este filozofică şi nu se soluţionează dintr-o clipă. Însă este posibil de a extinde orizonturile, a da la o parte limitele şi a schimba perspectivele. De exemplu, pentru a-şi păstra la maxim mintea, memoria şi corpul puternic pentru mai mulţi ani, precum şi a menţine calitatea vieţii la un nivel decent, aveţi nevoie doar să faceţi mici eforturi şi să aveţi grijă de sănătatea vaselor sanguine. Anume de starea sistemului vascular depinde funcţia tuturor organelor, ţesuturilor şi sistemelor, deoarece pentru funcţionarea normală a oricărei din celule ale organismului este nevoie de sânge, care le asigură cu cantitatea necesară de nutrienţi şi elimină deşeuri. Şi dacă pentru orice motiv în sânge se măreşte volumul produselor de descompunere, dacă sângele circulă prost, confruntându-se în drum cu tot felul de obstacole, dacă arterele, venele şi capilarele nu pot face faţă misiunii lor, atunci, în mod inevitabil, apar maladii nu numai ale sângelui, ci şi ai inimii şi întregului corp. Cu alte cuvinte, fără o alimentaţie adecvată a ţesutului, acesta îmbătrâneşte, opreşte renovarea, şi se începe "procesul de restructurare". Din cele spuse rezultă o concluzie logică: îmbunătăţind fluxul sanguin, putem întârzia îmbătrânirea, opri dezvoltarea maladiei şi menţine (sau restabili) organele afectate.

Studiind toate opţiunile posibile pentru menţinerea sistemului vascular într-o stare bună, cercetătorii au atras atenţia la calităţile curative unice ale copacului  ginkgo biloba, care în Japonia, China şi Coreea este considerat un copac sacru de înţelepciune şi de concentrare, rezistenţă şi longevitate. Proprietăţile sale medicinale au fost descrise încă cu 2800 de ani î.e.n. Studiile aprofundate au arătat că extractul frunzelor ginkgo biloba conţine peste 40 de substanţe biologic active, inclusiv un complex de antioxidanţi puternici. Ele cresc elasticitatea şi rezistenţa vaselor sanguine, îmbunătăţesc circulaţia, reduc colesterol în sânge, normalizează tensiunea arterială. Este dovedit faptul că administrarea medicamentelor care conţin extracte din frunzele ginkgo biloba, încetineşte dezvoltarea bolii Alzheimer, îmbunătăţeşte memoria, eficienţa de lucru şi capacitatea de reacţie, precum şi starea de spirit şi ajută la accelerarea recuperării activităţii cerebrale după un ictus..

Extractul din frunze ginkgo biloba se foloseşte cu succes în cosmetologie. Creme şi produse cosmetice pentru îngrijirea pielii, în care acesta este prezent, ajută să arătaţi mai tineri, deoarece îmbunătăţesc circulaţia sângelui capilar, reduc edemul, au o acţiune antiinflamatoare şi antialergică, perfecţionează tonul şi calmează pielea.

Opinia generală a cercetătorilor de azi este următoare: preparate din ginkgo biloba sunt nu doar un instrument excelent împotriva multor boli legate de vârstă, dar de asemenea, şi o mare oportunitate de a anula sau a întârzia bătrâneţea, menţinând pentru mulţi ani calitatea vieţii.

 

 

Sursa: zdorovo.ua

Luni, 22 august 2011
Vizualizări: 2648

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
44
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
97
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
138