ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Global Footprint Network: în 2010 omenirea a ajuns la un punct, care indică că toate resursele naturale sunt epuizate



Global Footprint Network: în 2010 omenirea a ajuns la un punct, care indică că toate resursele naturale sunt epuizate



Pe 21 august 2010 locuitorii Pământului vor risipi întregul capital, pe care planeta a furnizat la dispoziţia lor. Statistice groaznice au fost efectuate de o organizaţie internaţională independentă, Global Footprint Network, care de mai mulţi ani calculează influenţa diferitor moduri de viaţă asupra mediului înconjurător, a declarat NEWSru.com.

Oamenii au epuizat resursele acvatice, care se reînnoiesc în mod spontan în rezervore acvatice; iarba, care creşte pe păşuni; peşti din mări şi lacuri, roada, culeasă de pe terenuri fertile; darurile pădurii. În acelaşi timp, s-a terminat spaţiul, utilizat pentru depozitarea deşeurilor, începând cu gaze cu efect de seră, care vor genera haosul climatic.

Global Footprint Network compară risipele omenirii pentru un an şi posibilităţile planetei de a restabili resursele sale după un astfel de consum. Această influenţă, organizaţia o compară cu o “amprentă a picioarului”, pe care omenirea a lăsat asupra ecologiei fragile a planetei.

Din 22 august, a doua zi după epuizarea resurselor naturale de pe Pământ, oamenii ar trebui să fie recunoscuţi faliţii ecologici. Dar, cum este imposibil să înceteze, iar alternativele nu sunt realizate, vom rezolva problema, transmiţând cambiile nepoţilor noştri, deci, amânând rezolvarea problemei pentru timpul viitor.

Vom colecta apa, care curge în straturile subterane, nehrănite de ploi. Vom consolida ramura animalieră de imaş, sacrificând câmpuri şi pajişti în favoarea deşerturilor. Vom devasta mări şi râuri, capturând mai mult peşte şi fructe de mare, decât permite reproducerea naturală. Vom continua să pierdem fiecare minut terenuri forestiere, egale după suprafaţă cu 65 de terenuri de fotbal. În plus, vom permite gazelor cu efect de seră să acapareze atmosfera, şi acestea vor dezlănţui o căldură asupra capurilor noştri, contribuind la apariţia inundaţiilor şi incendiilor mai frecvente, scrie InoPressa.

Potrivit savantului italian Roberto Brambilla, pentru a începe a reduce impactul nostru asupra mediului înconjurător, se necesită puţine: să consumăm mai puţină carne, uneori, să mergem cu bicicleta sau să folosim metroul, ci nu automobilul, să folosim surse de energie regenerabilă. Putem, de asemenea, să luăm exemplu de la chinezi şi indieni, care utilizează doar cele necesare, lăsând peste o jumătate din resursele planetei la dispoziţia altor specii. În caz contrar, pentru satisfacerea nevoilor noastre în cantităţi actuale, vom avea nevoie de o planetă mai mare, decât cea a Pământului, conchide organizaţia.

Anterior savanţii din Fondul Internaţional pentru protecţia naturii sălbatice (WWF) au avertizat că, în afară de crizele alimentare şi economice actuale prelungite, lumea este ameninţată de crize de apă şi de ecologie pe scară largă. Datorită dezvoltării tehnologiilor oamenii au început deja să folosească mai multe resurse pământene, decât planeta este capabilă să producă. La un deficit total de resurse de 100% ne putem aştepta déjà peste 30 de ani, şi acest lucru va provoca o astfel de criză masivă, ale cărei consecinţe vor fi cu adevărat dezastruase. Dacă oamenii nu vor schimba modul lor de viaţă, în curând ei vor avea "nevoie de o altă planetă, au declarat savanţii.

Raportul “Planeta vie - 2008 " a fost compus timp de doi ani. Asupra lui a lucrat un grup de oameni de ştiinţă, condus de italianul Gianfranco Bologna. Studiile au arătat că, chiar din anul 1986 pe Pământ a început să se întâmple ceva anormal. În 2005 a fost calculat că se consumă resurse cu 30% mai mult, decât permit resursele disponibile de pe Pământ. În acest timp, cu 30% s-a redus şi numărul de vertebrate.

 

 

Sursa cu link pe www.rosbalt.ru

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 05 septembrie 2010 10:00
Vizualizări: 3089

Citiţi de asemenea

Spectacol grandios, simfonic dedicat marelui compozitor Ion Aldea Teodorovici, care la 7 aprilie 2024, ar fi împlinit 70...
90
Ultima, colțul pământului izolat de lume și neatins de urme, aproape necunoscut. Chiar și Statele Unite, când transmit p...
164
Problema nu este în lipsa banilor, alimentelor, apei, pământului sau supraaglomerării. Problema este în noi înșine. Sunt...
76
Mulți medici, vorbind despre acțiunea celulelor stem, menționează că, pe lângă efectul pozitiv în vindecarea unui orga...
111