ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Grădină arhitecturală – soluția pentru cei care au puțin pămînt în jurul casei (+Foto)

În prezent în lume se dezvoltă activ mișcarea agritectura – oamenii creează curți de legume pe terenul de lîngă casă, ferme pe acoperișuri și parcele pe ferestre în apartamente mici.

Următorul pas – crearea unei case cu funcția de creștere a plantelor comestibile. Compania de design din Vietnam H&P a creat o casă cu o serie de terase, destinate pentru grădinărit. Autorii clădirii afirmă că această idee este una obișnuită pentru Vietnam, unde există tradițiile agriculturii în terase. Așadar, designerii și-au propus ideea în cadrul conceptului „agritecture” – un mix de arhitectură și principiile agriculturii urbane.

Cultivarea plantelor comestibile pe case îi aduce pe orășeni mai aproape de natură, le oferă o experiență interesantă, îi învață principiile agriculturii și utilizarea împreună cu vecinii a roadelor obținute de pe loturile agricole.

Terasele în casă amintesc despre proveniența civilizației orezului în contextul lumii plate și despre pericolul diferitor tipuri de poluări. Ele contribuie la răspîndirea grădinilor în raioanele urbane și îi asigură cu alimente pe locatarii casei.

Casa de beton are nouă terase cu sisteme de irigare integrate, capabile să susține creșterea verdeții. Plantele creează umbră și bariere împotriva prafului și căldurii.

Spațiul casei este împărțit în trei nivele:

Mediu, cu trei dormitoare

Superior, unde este amplasat spațiul pentru oficiu, acolo e și intrarea pe terasele, unite cu scările.

Ventilarea naturală se formează cu ajutorul ecranelor de pe peretele din spatele casei și a spațiilor dintre terasele ferestrelor. Apa de ploaie este colectată și distribuită prin sistemul de irigare.

Probabil, casele cu terase, deocamdată nu soluționează aprovizionarea completă cu alimente, dar aceștia sînt primii pași eficienți în această direcție!

Архитектурный огород - новое решение для тех у кого мало земли вокруг дома (+Фото)

Архитектурный огород - новое решение для тех у кого мало земли вокруг дома (+Фото)

Архитектурный огород - новое решение для тех у кого мало земли вокруг дома (+Фото)

 

Источник: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Acestea sînt niște grote uriașe create artificial, a căror vîrstă este estimată la cel puțin 1.700 de ani. Deoarece data...
43
Un videoclip cu animale care au reușit să fie filmate în momentul potrivit! De la o zi la alta, pe planeta noastră se în...
51
A fost lansat filmul "Apa moartă din Comrat", în care ecologistul, președintele ONG-ului "Soluția Verde", Anatolie Zalev...
57
Lebedele care au apărut mai devreme pe lacurile din zona ecologică VIOPark se simt minunat acolo și nu au zburat în țări...
79