ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Grădina pe acoperiș — un filtru natural
 

Faptul că oraşele moderne se sufocă de praf și smog este cunoscut de mult timp în urmă. La această stare civilizația modernă a ajuns nu numai din cauza abundenței de transport rutier, dar şi datorită formelor şi materialelor artificiale în construcţii, care sunt contrare structurilor naturale, precum și din cauza densităţii populaţiei și calităţii actuale de dezvoltare urbană.

Cu toate acestea, există o soluție. Și mulţi arhitecţi văd o astfel de soluție în înverzirea acoperișurilor!

 

 

 

Iată care sunt câteva beneficii de grădină sau gazon pe acoperiș în comparaţie cu ţigla convenţională:

1. Nitraţii și alte substanţe nocive sunt absorbite de plante din aer și ploaie şi trimise în sol.

2. Acoperişul verde poate reduce scurgeri de apă cu 50-90%; toată apa nimerită pe acoperiș se curge de acolo cu o întârziere. Stocuri de canalizare şi drenaje pot fi construite pentru o cantitate mai mică de apă, ce va economisi considerabil mijloacele financiare în construcții. Costuri pentru canale pot fi de asemenea parțial reduse.

3. Plantele verzi sunt un izolator natural al sunetului, ele absoarbă zgomotul mai eficient decât suprafeţele solide. Acoperișurile verzi reduc reflexia sunetului la 3 dB și îmbunătățesc izolarea fonică până la 8 dB. Acest lucru este foarte eficient pentru clădirile situate în imediata apropiere de aeroporturi, cluburi de noapte şi fabrici zgomotoase.

4. Acoperişurile verzi au capacitatea de a atenua fluctuațiile de temperatură și a îmbunătăți performanța lor energetică. Mai mult ca atât, acoperișurile verzi, cum ar fi DUO Floratherm, cu caracteristici de izolare certificate, contribuie la izolarea termică a clădirii.

Acoperișul verde protejează hidroizolarea casei de la schimbările de temperatură, radiaţii UV şi defecțiunea mecanică. Acest lucru crește foarte mult termenul de exploatare și reduce costuri de întreținere și de înlocuire.

5. Înverzirea acoperişului compensează pierderea zonelor verzi din cauza construcției clădirilor. Acoperişuri verzi oferă un habitat natural pentru animale sălbatice și întorc orașelor natura.

 

 

Sursa: rodovid.me

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 02 august 2013 12:29
Vizualizări: 2494

Citiţi de asemenea

Mahabalipuram se află la 60 km de Chennai, un mare oraș din sudul Indiei. În secolul al X-lea, locuitorii au părăsit bru...
229
Warangal - o așezare fortificată antică din India, fondată în jurul unui lac și al unei stânci, de parcă ar crește din e...
240
Mulți medici, vorbind despre acțiunea celulelor stem, menționează că, alături de efectul pozitiv asupra vindecării unu...
285
Această insulă uimitoare, situată în Oceanul Indian, arată de parcă s-ar afla pe o altă planetă.Peisajul insulei nu este...
92