Grădina și livada sa — o practică spirituală vindecătoare

/ Vizionări: 4376

Свой огород и сад, как оздоровительная духовная практика

 

Grădină de legume și livada nu sunt doar un șir de straturi cu plante și copaci, cu o abordare corectă acestea pot deveni o practică ce îmbunătățește sănătatea. Sună patetic? Însă așa și este.

Sarea – un ajutor Utilizarea sării în grădină
Sarea – un ajutor Utilizarea sării în grădină

În grădină putem cunoaște o mulțime de adevăruri ale naturii ce au legătură directă cu viața omului. Apropo, proverbele strămoșilor noștri reflectă foarte bine acest lucru - "Ce semeni, aceea vei culege", "Pomii să-i vezi după fructe, iar oamenii - după fapte", "Nu scutura merele până-s verzi - se vor coace și cad singure", "Taie un copac – sădește două".

Atunci când omul pur și simplu iese la o plimbare în aer iber, el desigur, de asemenea, se poate înspira și îmbunătăți sănătatea. Dar mult mai puțin ca persoana ce are contact permanent cu natura de pe terenul său.

Cultivând legume și fructe pentru familia sa, omul descoperă un univers întreg - mii de insecte și plante, o varietate de animale, stihiile și influența cosmosului. Și dacă persoana este capabilă să conviețuiască în armonie cu toate acestea, ea va beneficia de o senzație extraordinară – de a fi un tot întreg cu Pământul.

Grădina japoneză – misterul pietrelor (+Video)
Grădina japoneză – misterul pietrelor (+Video)

O mulțime de oameni trăiesc în sate, dar rar îi găsești pe aceea care iubesc natura și munca în natură. Practic, cu câteva excepții, țăranul lucrează în grădină din nevoie, sădește ce e necesar, strânge roada, o depozitează, o mănâncă. Așa se obișnuiește din an în an.

Agricultura organică și grădinăritul conștient îi oferă oamenilor oportunități noi – de a planta si de a îngriji plantele cu dragoste, a crește de toate mai multe și diverse, și chiar dacă păsările sau animalele mici vor mai mânca câte ceva – asta nu va dăuna substanțial recolta.

Plantele sunt uimitoare – ai pus în Pământ o sămânță, și poți strânge găleți de roșii delicioase, sau va crește un pom mare, cu sute de mere.

Copiii pot avea straturi cu flori sau parcele cu legume personale, unde pot experimenta după placul inimii şi avea grijă de plantele sale preferate. 

Când ești în acord cu natura și simți contactul cu ea – se întâmplă lucruri magice, de exemplu, dorești ca la tine în grădină să apară o plantă - și ea apare! sau că semințele i-au fost aduse de vânt, sau de păsări; acesta fiind un fel de cadou de la Pământ pentru atitudinea și dragostea ta.

 

Sursa


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.