Grătarul solar – un obiect nou pentru aşezări ecologice

/ Vizionări: 8398

Conform proiectului profesorului David Wilson, combustibilul pentru grătar este energia solară. Grătarul nou trebuie să devină o alternativă ecologică la omologii tradiționali, care folosesc cărbune, lemne sau propan.

 

Солнечный гриль - новая фишка для экопоселений

Energia solară în uzul casnic: un grătar pe panouri solare

Grătarele pe panouri solare au existat şi înainte, relatează portalul Ekobyt.ru, dar după ce soarele se ascunde după orizont, prepararea la grătar devine imposibilă. Wilson, a fost în măsură să rezolve această problemă.

 

Солнечный гриль - новая фишка для экопоселений

Eco-grătar

Ideea de a crea un eco-grătar s-a născut după ce profesorul a vizitat Nigeria, unde pentru gătit sunt folosite lemne de foc, ceea ce cauzează o serie de probleme ecologice și sociale. De exemplu, în afară de distrugerea pădurilor, colectarea lemnelor în Nigeria este destul de periculoasă, mai ales pentru femei.

Testele grătarului solar au fost efectuate de un grup de studenți de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, care ar trebui să determine gradul de interes pentru noul concept și perspectivele obiectului pe piaţă.

 

Солнечный гриль - новая фишка для экопоселений

Testarea grătarului solar în Nigeria

Potrivit domnului Wilson, scopul invenției sale este de a crea un model disponibil pentru cetăţenii din țările în curs de dezvoltare. În același timp, grătarul poate deveni popular şi în rândul americanilor. Dacă testele vor trece cu succes, atunci eco-grătarul va fi disponibil pe piaţă peste câţiva ani.

 

Солнечный гриль - новая фишка для экопоселений

Grătarul solar pentru întreaga familie

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.com