ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Grâul modificat genetic nu e mai rezistent la dăunători decât cel convențional

O testare amplă a arătat că grâul modificat genetic nu este mai eficient decât varietățile convenționale în a elimina afidele. Timp de doi ani au fost făcute teste pentru a compara impactul afidelor asupra culturilor modificate genetic și celor convenționale.

Afidele mânâncă plantele și le lasă infectate. Cercetătorii au modificat grâul pentru ca acestă să producă un feromon natural pe care îl eliberează afidele când sunt atacate de prădători. “Alarma” îi face pe dăunători să se refugieze pentru siguranță.

Cercetătorii de la Rothamsted Research din Hertfordshire au intenționat să demonstreze rezistența culturilor la afide în sălbăticie. O cultură de grâu rezistentă la afide ar avea beneficii majore pentru fermieri pentru că plantele nu ar mai trebuie stropite cu insecticide, susțin aceștia.

“Partea dezamăgitoare a fost că testarea în teren nu a arătat o reducere semnificativă a afidelor în loturile de grâu”, a declarat Toby Bruce, din partea institutului de cercetare.

Amenințările din partea ecologiștilor de a distruge culturile experimentale din cadrul testării au ridicat costul final al experimentului de la 732.000 de lire sterline la 3 milioane de lire sterline.

Sursa: green-report.ro

Citiţi de asemenea

În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
131
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
121
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
203
În agitația zilnică, rareori mai găsim timp pentru adevărate descoperiri gastronomice. Însă momente pe care vrem să...
243