ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Grijă prelungește viața

În grădina zoologică trăia o vulpe bătrână. Nu mai trăia, ci își trăia ultimele zile. Veche, slăbită, părul căzut. Și i-au adus lăcuste - s-a întâmplat că lăcustele au rămas fără mamă. Și vulpea bătrână a început să aibă grijă de pui. Instinctele s-au activat.

Și, să știți, a început să arate mai tânără. A devenit pufoasă și energică. În griji și probleme și-a găsit o nouă tinerețe și sănătatea pierdută. Și a mai trăit câțiva ani minunați, până când puii de vulpe nu au crescut și nu au devenit independenți.

Deci, grija față de cineva, ciudat cum ar fi, prelungește viața. Și omul găsește noi oportunități. I se oferă un nou resurs - pentru că este necesar. Este necesar societății, turmei, puilor de vulpe sau altor oameni - nu contează. Important este că este necesar. Și dacă este necesar - va trăi.

Și uneori ne plângem și spunem: "când mă voi odihni? Sunt obosit de grijile și problemele altora! Mereu trebuie să mă îngrijorez de cineva, să dau ceva cuiva, să nu dorm noaptea, să împart, să simt, să cheltuiesc bani - când va fi suficient?".

Dar în realitate - trăim prin asta. Și, așa să spunem, ne întinerim. Devenim sănătoși și pufoși - așa este totul în lume. Înțelept și simplu.

Anna Kirianova

ABONAȚI-VĂ
Luni, 11 martie 2024 12:00
Vizualizări: 254

Citiţi de asemenea

Fără natură, omul nu poate exista nicăieri. Oamenii iubesc să meargă în drumeții, să se plimbe prin pădure și să petreac...
154
Prima fotografie: tufișurile cresc direct pe construcție, totul este acoperit cu pământ și dărâmături, pe jos sunt bucăț...
243
Un videoclip nou de la Ze Frank despre modul de răspândire a semințelor plantelor prin încolăciri.  ...
184
Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
336