ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Guvernul din Moscova va organiza un parc pe fiecare loc viran
Guvernul Moscovei este în căutarea terenurilor libere pentru a deschide parcuri noi. Departamentul de Cultură invită moscoviţii să participe personal la amenajarea oraşului: este necesar doar să se trimită o scrisoare cu nota "Parcul naţional" şi să se anunţe zonele nesupravegheate, scuaruri şi parcuri, situate în apropierea caselor rezidenţiale. Printre ecologişti această iniţiativă provoacă suspiciuni.

Anul trecut, prefecturi SA au făcut inventariere şi au găsit 1157 de terenuri fără stăpîn cu o suprafaţă de 2145 de hectare. Pentru a rezolva problema terenurilor de pămînt abandonate, primarul Moscovei, Serghei Sobianin a propus departamentelor municipale şi prefecturilor SA, care realizează programul de stat "Dezvoltarea industriei de recreere şi de turism", să elaboreze proiectul "Parcul naţional".

În cadrul acestui proiect, pe site-ul Departamentului de Cultură a apărut o secţiune în care poate să scrie orice rezident sau vizitator al oraşului pentru a comunica despre un teritoriu neglijat sau nedezvoltat de mult timp.

"Din propunerile prezentate va fi elaborată o ofertă pentru guvernul Moscovei, cu adresele teritoriilor în cauză şi dorinţele", - se comunică pe site-ul Departamentului de Cultură. Astfel, autorităţile intenţionează să facă ordine şi să transforme spaţiile publice ale oraşului.

Potrivit directorului Parcului Sokolniki, Andrei Lapşin, locuitorii oraşului de multe ori se adresează cu rugămintea de a face ordine în scuaruri lîngă casele lor. El a sugerat că astfel de obiecte li se acordă mai puţină atenţie, deoarece jurisdicţia lor de afiliere nu este pe deplin definitivată. Potrivit lui Andrei Naghibin, preşedintele organizaţiei publice federale "Patrula verde", cu adevărat, la înaintarea propunerilor există o nevoie de legătură reversă cu populaţia. "Se întîmplă des că oamenii scriu scrisori, colectează semnături, le trimit la oficii de stat şi nu primesc nici un răspuns. Pare o pierdere de timp",- a spus ecologistul.

Cu toate acestea, potrivit altor ecologişti, experienţa din trecut în domeniul îmbunătăţirii zonelor urbane sugerează că locuitorii din Moscova riscă să piardă toate parcurile şi scuarurile. Exemple notabile au fost proiecte de amenajare a teritoriului Ţariţîno şi Pădurii Himki.

Potrivit lui Vladimir Ciuprov, şeful programului energetic, "Greenpeace Rusia", colectarea scrisorilor din partea populaţiei pentru elaborarea planurilor de amenajare pare destul de ciudată. "În Uniunea Sovietică au colectat scrisori pentru a împuşca savanţii, politicienii şi generalii, iar acum strîng scrisori în scopul de a distruge spaţiul verde rămas", – se indignează dlui. "La un moment dat, Constantin Raikin astfel a „amenajat” parcul adiacent teatrului" Satiricon". Într-un interviu, el a explicat că a cedat parcul lîngă teatru pentru un supermarket şi o parcare deoarece în el petreceau nopţile boschetarii şi teritoriul a fost neamenajat. În loc de a face ordine şi a alunga boschetarii, Raikin, pur şi simplu, a dispus defrişarea parcului. Exemplul perfect cu ce o astfel de iniţiativă s-ar putea finisa",- spune Ciuprov.

Potrivit ecologiştilor, din cauza preţurilor ridicate la petrol, bugetul oraşului nu reuşeşte să asimileze sume enorme de bani. "Acum, fluxurile financiare sunt cheltuite în scopuri de neconceput. În loc de a rezolva problemele evidente de ecologie, autorităţile colectează semnăturile locuitorilor oraşului. În opinia mea, acesta este un atac preventiv din partea autorităţilor, cu scopul de a evita eşecuri la şedinţe publice consacrate renovării şi reconstruirii zonelor verzi. Data viitoare ei vor arăta un teanc de scrisori şi vor spune că locuitorii înşişi au rugat să se taie copacii", - consideră Ciuprov.

 

Autor: Alexandra Ermakova

 

 

Sursa: newsland.ru

 

Marţi, 28 februarie 2012
Vizualizări: 1518

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
42
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
97
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
180
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
167