ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Guvernul va elabora în termen de două săptămâni de la conceptul de modernizare a parcului Valia MorilorAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/02may07_vm/HPIM3868.JPG

Documentul ar trebui să fie revizuite pentru 10-05 în cursul unei reuniuni speciale.
instrucţiuni corespunzătoare au fost date de către Preşedintele Vladimir Voronin, o audiere cu privire la problema de modernizare a parcului Valia Morilor a avut loc sâmbătă, 21 aprilie.

Potrivit serviciului de presă al statului, în cadrul unei reuniuni la care au participat prim-ministrul Vasile Tarlev, ministrul Mediului şi Resurselor Naturale Constantin Mihailescu, Mitropolitul City Hall, directorul adjunct al Agenţiei construcţii şi dezvoltare din Anatolia Ţurcanu.

Raportul îndepărtarea apei şi nămolului din lacul Valea Morilor Ţurcanu remarcat faptul că, înainte de aprilie 2008 trebuie să fie eliminate şi amenajat malul lacului, cu păstrarea obligatorie din perimetrul iniţial al rezervorului. Potrivit directorului adjunct al Agenţiei Construcţii şi Dezvoltare a Teritoriului, în rândul profesioniştilor din toţi cei responsabili pentru reconstrucţie a agenţiilor de parc pentru a stabili o cooperare eficientă, care, potrivit Ţurcanu, "este încurajatoare în perspectiva unui proiect de succes."

Recreere Valea Morilor din Chişinău a devenit obiectul unei atenţii de autorităţile centrale de la sfarsitul lunii septembrie, când preşedintele Voronin a cerut o reuniune specială cu oficialii guvernamentali responsabili, cu privire la problema în cauză. Data de întâlniri preşedinţiei a coincis cu publicarea în "Monitorul Oficial al R. Moldova »Hotărârea Guvernului cu privire la proclamarea Valia parc Morilor din capitala ca proprietatea exclusiva a statului.

În curând, proiectul de reconstrucţie a lacului Valea Morilor a fost aprobat prin decret guvernamental şi este inclusă în proiecte publice prioritare de dezvoltare din Chişinău în 2007.

În acelaşi timp, la sfârşitul lunii octombrie, ecologiştii au avertizat că firma străină care solicită autorităţilor moldovene să dea partea ei de lac şi pe teritoriul zonei protejate Valea Morilor pentru a crea un complex "de restaurante, hoteluri şi parc de distracţii."

Conform legii, zonei corespunzătoare, are statutul de arii protejate, unde activitatea economică nu este permisă care pot afecta situaţia mediului.

În imediata apropiere a lacului Valea Morilor este unul dintre cartierele cele mai elitei din capital, este acasa, la o serie de politicieni, oficiali guvernamentali si oameni de afaceri bogaţi.


Info-Prim Neo

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 02 mai 2007 14:35
Vizualizări: 2540

Citiţi de asemenea

Un șofer nu a putut trece pe lîngă un leneș neajutorat care încerca să traverseze un drum. Cu siguranță ar fi fost lovit...
334
În așezarea ecologică moldovenească Sceastlivoe a avut loc în acest weekend sărbătoarea Ivana Kupala. Am aprins foc...
651
Un fizician din Marea Britanie consideră că materia întunecată este informație, care la rîndul său este o altă stare a m...
802
Un nou magazin Viorica Cosmetic și-a deschis ușile în sectorul Ciocana al capitalei la sfîrșitul săptămînii trecute.Vizi...
535