Harta «verde» de New York

/ Vizionări: 5864
Tag-uri: , ,

Harta "verde" de New York

 

Harta verde de New York

 

În timpul epocii sovietice (uneori şi acum pe unele locuri), la uzine se instala o tablă de onoare, care semnala lucrătorii cei mai harnici şi mai sârguincioşi. Şi aici, în New York au decis sa creeze propria versiune a unei astfel table de onoare. Şi acest fapt este în spiritul timpului. Va fi o hartă, care prezintă toate locurile "verzi" de Manhattan.

New York, la fel ca orice alt oraş modern, este extenuat de smog, blocaje de trafic, lipsă de spatii verzi si alte "bucurii" de civilizaţie. Dar ce putem spune? Chiar pentru a cumpăra alimente naturale, trebuie să irosim o cantitate considerabila de timp!

 

Harta verde de New York

Parcul suspendat din New York şi-a lărgit domeniile (+ Video)
Parcul suspendat din New York şi-a lărgit domeniile (+ Video)

Dar New York este, în acelaşi timp, şi unul dintre cele mai "avansate" oraşe din lume în planul tehnologiilor verzi. Această latură a oraşului şi au decis să sublinieze                                                                                       specialistii companiei Plaid, care au creat o hartă "verde" de New York. Mai degrabă, până în prezent, numai insula Manhattan.

Pe hartă este notat tot ceea ce a fost făcut sau se va face în viitorul apropiat pentru a îmbunătăţi situaţia ecologică şi a dezvolta tehnologii "verzi".

Sunt şi parcări pentru biciclete, organizate în faţa unor clădiri de birouri şi magazine, în care se vând alimente naturale, aduse de la ferme, şi acoperişuri verzi ale cladirilor si locuri de plantare de masă a copacilor în ultimii ani (de fapt, în New York există un plan de a sădi un milion de copaci in urmatorii ani).

 

Harta verde de New York

 

În plus, pe hartă este marcată construcţia unei ramure de metrou, care este unul dintre cele mai ecologice mijloace de transport public.

În general, New yorkezii ar putea vedea că oraşul lor se schimbă spre bine. Iar harta companiei Plaid  este un manual de supravieţuire în acest oraş pentru persoane, care au grijă de sănătatea lor şi de mediului înconjurător.

În timpul apropiat compania Plaid intenţionează să creeze o variantă interactivă a acestei hărţi, în care va povesti detaliat despre fiecare dintre locaţăţi, marcate pe hartă.

 

Harta verde de New York

 

 

Sursa


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.