Hîrtia din cînepă va proteja hectare de pădure

/ Vizionări: 2358

Бумага из конопли сбережет гектары леса

Pentru fabricarea hîrtiei se taie suprafețe mari de păduri. Dar pădurile se restabilesc zeci de ani. Altceva e cînepa care are aceeași structură lemnoasă durabilă, dar crește mai repede decît copacii. Cînd eram mică, credeam că fiecare furnică și buburuză are mamă și tată, soră și frate. Și dacă voi strivi un gîndăcel, toată familia va plînge. Eu și azi cred la fel. Dar dacă tăiem un copac? Cîtă durere va aduce acest fapt numeroaselor familii de insecte și animale, care trăiesc pe el? Dar cît prejudiciu ne va aduce nouă oamenilor? Acestea nu se văd, dar prejudiciile sînt enorme!!

Pe Internet sînt foarte multe inormații că de pe un cîmp de cînepă poate fi obținută mai multă hîrtie decît de pe aceeași suprafață de pădure.

Din fericire, am găsit în Rusia o tînără, care a fost de acord să-mi confecționeze hîrtie din cînepă pentru cărți de vizită!

Vreau să spun că din cînepă poate fi fabricată hîrtie, iar aceasta e minunată! Ea e densă, dar foarte ușoară. Arată bine și e plăcută la atingere.

HAIDEȚI SĂ PĂSTRĂM PĂDURILE ȘI familia fiecărei buburuze!

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137