ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Hrișca, aliment și medicament în același timp
 

Semintele de hrisca reprezinta un aliment-medicament, bogat in acid linoleic, vitamine precum B1, B2, B3, B5, E, P, aminoacizi esentiali, minerale precum Crom, Magneziu, acid folic si Mangan.

Continutul lor bogat in substante nutritive le recomanda ca avand proprietati ani-tumorale si efect tonic. Totodata semintele de hrisca ajuta la reglarea metabolismului, arderea grasimilor, iar in acelasi timp ajuta ficatul in procesarea medicamentelor si glucozei, avand efect hepato-protector.

In plus, ofera cantitatea necesara de proteine, continand aminoacizii esentiali, pe care organismul nu ii poate sintetiza si de care are nevoie pentru nutritia zilnica.

Hrisca scade nivelul de colesterol prin eliminarea grasimilor si asigura protectia impotriva aterosclerozei. Datorita cantitatii de magneziu continuta, are un efect de relaxare a vaselor de sange, imbunatatind circulatia si diminuand presiunea arteriala.

Datorita continutului bogat de vitamine din complexul B, semintele de hrisca sunt recomandate in tratarea afectiunilor ficatului si a diabetului zaharat, afectiuni unde este important sa nu creasca nivelul substantelor zaharate consumate zilnic. De aceea acest aliment este recomandat pentru cei ce necesita respectarea unei diete restrictive.

Are un efect protector in cazul formelor de cancer dependente de hormoni, cum ar fi cel mamar, testicular, de prostate. Prin continutul bogat de antioxidanti, hrisca ofera protectie impotriva razelor X sau a altor forme de iradiere.

 

Sursa: agriculturae.ro

Vineri, 02 ianuarie 2015
Vizualizări: 1997

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
88
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
95
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
203
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
77