ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Iar dvs. veţi regreta aceste lucruri?



Iar dvs. veţi regreta aceste lucruri?


Este util să citim lista faptelor regretate de oameni în ultimele clipe ale vieţii lor. Citiţi şi gândiţi-vă: câte puncte din această listă veţi lăsa pentru dvs.?

O fostă angajă a hospice-ului a întocmit, în baza observaţiilor sale, un rating al principalelor regrete ale oamenilor, care au ajuns la marginea vieţii.


Astfel, 5 cele mai frecvente regrete ale muribunzilor:


1. Eu regret că nu am avut curajul de a trăi o viaţă exact potrivită pentru mine, ci o viaţă pe care o aşteptau de la mine alţii.

Acesta este regretul cel mai frecvent în rândul oamenilor. Când oamenii îşi dau seama că viaţa lor este aproape sfârşită, ei pot privi cu uşurinţă înapoi şi văd că visele lor nu au fost realizate. Majoritatea oamenilor chiar şi nu au încercat să realizeze măcar o jumătate din visele lor şi au trebuit să moară, ştiind că acest lucru s-a întâmplat doar din cauza alegerii lor care au făcut-o sau nu.

2. Îmi pare rău că am muncit din greu.

Acest sentiment a retrăit fiecare pacient de sex masculin, care a regretat profund faptul că a petrecut majoritatea vieţii lui la locul de muncă monotonă pentru a câştiga mijloace de existenţă.

3. Îmi pare rău că nu am avut curajul să-mi exprim sentimentele.

Mulţi oameni îşi suprimă sentimentele lor pentru a păstra anumite relaţii cu celelalte persoane. Ca urmare, ei au acceptat o existenţă mediocră, şi niciodată nu a devenit ceea ce ei ar dori să se vadă. Apariţia numeroaselor maladii este legată de senzaţii de amărăciune şi de revoltă.


4. Îmi pare rău că nu am păstrat legătura cu prietenii mei.

Adesea, aceşti oameni nici măcar nu şi-au dat seama de toate avantajele de contacte cu prietenii vechi, până când înainte de moartea lor nu a rămas câteva săptămâni şi ei nu au avut întotdeauna posibilitatea de a le găsi. A fost o mulţime de regrete profunde că prietenia lor nu a fost susţinută. Toţi îşi duc dorul prietenilor atunci când mor.


5. Îmi pare rău că nu mi-am permis sa fiu mai fericit.

Acest tip de regrete a fost surprinzător de comun. Mulţi nu înţeleg pe deplin faptul că fericirea lor este o chestiune de alegere. Ei au fost supuşi obiceiurilor stabilite. Ei au fost în captivitatea stilului de viaţă de "confort". Din cauza fricii în faţa  schimbărilor, ei s-au prefăcut că sunt mulţumiţi de vieţile lor.

Principalele cauze ale regretelor - teama de condamnare şi teama de a-şi arăta sentimentele, de a fi însuţi, de a se comporta natural, aşa cum doreşti. Sau al doilea motiv - amânarea momentelor cu adevărat importante pe "mai târziu", care niciodată nu s-a întâmplat.

De aceea şi se petrec seminare de instruire pentru a extinde conştiinţa, a auzi sufletul, a învăţa să trăiţi în bucurie aici şi acum.

 

 

Sursa: slavaperunov.com

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 06 iulie 2011 17:27
Vizualizări: 1951

Citiţi de asemenea

Spectacol grandios, simfonic dedicat marelui compozitor Ion Aldea Teodorovici, care la 7 aprilie 2024, ar fi împlinit 70...
220
Ultima, colțul pământului izolat de lume și neatins de urme, aproape necunoscut. Chiar și Statele Unite, când transmit p...
266
Problema nu este în lipsa banilor, alimentelor, apei, pământului sau supraaglomerării. Problema este în noi înșine. Sunt...
103
Mulți medici, vorbind despre acțiunea celulelor stem, menționează că, pe lângă efectul pozitiv în vindecarea unui orga...
151