ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Iată că am ajuns și la prăbușirea sistemului! Interviu cu un legendar supraviețuitor

El face acest lucru în mii de moduri diferite și nu vrea să-și piardă locul său unic în lume. Legendarul supraviețuitor ucrainean Viktor Serghienko împărtășește din ideile sale de ieșire din criza globală acoperită de pandemie. Anticipînd prăbușirea sistemului mondial de consum, Victor, după exemplul său, a reușit de mai multe ori să demonstreze publicului nostru ce este downshifting. Ne-am adresat din nou la el cu întrebări privind criza actuală și l-am rugat să ne ofere un interviu în această privință.

- Vreau să vă întreb despre criza provocată de pandemie. Care este opinia dvs. și evaluarea concisă a ceea ce se întîmplă acum în întreaga lume.

- Aceasta este etapa inițială a crizei/prăbușirii sistemului economic modern, în special, și a modului civilizațional modern, în general. La toate acestea, pandemia le oferă o acoperire PR superbă.

- Cînd se va termina aceasta?

- Ea nu se va termina.

- Ce urmează?

- Dacă în cele mai globale trăsături, atunci în următorii 20-30-50 de ani, numărul oamrnilor va scădea de 2-3-5 ori.

Dar prin ce metode va avea această scădere, nu am o idee clară.

Deși principalele căi, desigur, toată lumea le știe - foamete, boli, războaie.

Dacă e să vorbim despre viitorul apropiat, atunci eu nu am o opinie concretă. Ceea ce se întîmplă în ultimele două luni a fost o surpriză pentru mine. Faptul că criza începe deja se cunoștea încă din toamna anlui 2019, dar pandemia, care a "coincis perfect" cu începutul crizei, este un factor neașteptat. În consecință, este important să stim dacă această pandemie este adevărată sau mediatizată sau este o combinație între ambele (nu exclud niciuna dintre opțiuni).

Acum există o demontare activă a economiilor din întreaga lume. Nu mă așteptam ca acest lucru să aibă loc în mod planificat, pe cale artificială. Acum soarta lumii este în mîinile celor care controlează toate acestea.

- Cum trăiți astăzi, s-a schimbat ceva în viața voastră în ultimele două luni?

- Puțin. Nu merg la Kiev.

- Recomandările dvs. de supraviețuitor pentru populație în perioada pandemiei?

- Imediat (cît mai este posibil, în prezent) pregătiți o bază pentru viață la sat, faceți reserve de produse pentru un an, neapărat plantați cartofi. În continuare - după bunul simț.

Acum puteți urca în mașină, să mergeți la supermarket, să ieșiți din Kiev și să mergeți la sat. Dar Kliciko a spus deja că, odată cu dezvoltarea ulterioară a epidemiei, este posibilă interzicerea deplasării cu transportul personal. Asta înseamnă blocarea orașelor. Mulți oameni acum, în timpul carantinei, au plecat în sate, la vile. Dar puțini își dau seama că acest lucru este pentru mult timp - pentru totdeauna, și vor trebui să-și schimbe modul de viață.

Orașele mari în viitorul apropiat se pare că vor deveni o zonă de dezastru, cel puțin.

- De ce credeți că Ucraina și Rusia vor supraviețui crizei într-un mod diferit de întreaga lume? Am citit asta mai devreme într-un interviu de-al Dvs.

- A fost cu mult timp în urmă. Ucraina a rupt acum legătura destinului său cu destinul Rusiei. De aceea, acum noi am putea avea o dezvoltare foarte diferită de Rusia.

Iar Rusia este un stat:

a) predispus la avataruri;

b) deținător de resurse;

c) cu putere militară;

d) înalt tehnologizat.

Această combinație ar putea să-i dea o discrepanță de restul lumii pentru mai multe decenii. Un lucru este că Rusia deține tehnologia reactoarelor pe neutroni rapizi, poate asigura păstrarea potențialului său tehnologic atunci cînd restul lumii se va afla în ruine.

Deși faptul că acum ea se află în carantină împreună cu restul lumii, mă pune pe gînduri.

- Opriți-vă puțin la tema downshifting-ului. La cea mai valoroasă descoperire din ea.

- Downshifter le întoarce banilor funcția lor inițială — nu obiectivele, ci fondurile. Ceea ce-i pune imediat de rînd cu celelalte valori și. Și apoi, imediat se dovedește că să cheltui TOT timpul pentru a face bani nu are absolut nici un rost. Este mult mai natural să dedici acestui proces fascinant, să zicem, jumătate din timp. Iar cealaltă jumătate - altor lucruri. Și imediat apare posibilitatea de a avea tot ceea ce vă lipsea atît de mult - să adormiți destul, să citiți cărți, să mergeți în excursii și să creșteți copii.

Autor: Anna Kunz

Citiţi de asemenea

Templul Lingaraja este unul dintre cele mai vechi temple din Bhubaneswar, capitala statului Indian Odisha. Există o asem...
108
Războiul nu poate fi cîștigat cu armele. Dacă vrem să evităm vărsarea de sînge între națiuni, trebuie să lucrăm pentru u...
109
În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
603
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
558