ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Iaurtul de casă. Fermentează şi mănâncă!



 


Problema iaurturilor de casă de multe ori apar la femei ,atunci când se naşte un copil. Tot atunci apare necesitatea de a se alimenta corect. În acest moment, o înregistrare de aflare permanentă în casă obţine aparatul pentru fermentare. Cum să fermentăm corect iaurtul la domiciliu, relatează expertul Olga Sokolova, colaboratorul ştiinţific inferior la Laboratorul Central de Microbiologie al Institutului de cercetare ştiinţifică din cadrul Academiei Agricole din Rusia.

 

Fermentarea iaurtului la domiciliu este o idee perfectă, dar nu toţi, din păcate o fac corect. Fără nici- un beneficiu, ci dimpotrivă, afectând membrii familiei.Ideea este că producătorii acestor aparate şi bucătarii, care inventează şi reţete pentru ele, omit faptul că au de a face cu organisme vii. Se pare că, în loc de microorganisme benefice în borcane creşte cu totul altă microfloră, deseori nu prea utilă. Deşi, greşelile comune, aşa cum am spus, sunt doar două: dacă fermentaţi iaurtul din produsele lactate achiziţionate; dacă adăugaţi în laptele fermentat aditivi (zahăr, vanilie, miere, gem, fructe de pădure, cacao, etc.).

 

Fără aditivi

Laptele crud este un mediu foarte gustos şi nutritiv pentru întreaga cohortă de microorganisme patogene. Bacteriile lactice se hrănesc cu componentele de lapte. Dacă adăugaţi în produsul fermentat ceva în afară de lapte, dvs. încurajaţi dezvoltarea microflorei non-lactate. De exemplu, zahărul declanşează dezvoltarea drojdiei, fructele - microflorei de putrefacţie.

Desigur, mulţi dintre voi, citind aceste rânduri, se vor gândi: "Este o prostie. Întotdeauna am făcut cu zahăr şi nu a fost nimic. Înţelegeţi că mergeţi pe muchia cuţitului. Şansele de otrăvire sunt foarte mari. Iar intoxicaţia cu produsele lactate se tratează foarte dificil.

 

Puteţi pune absolut orice aditiv numai în iaurtul deja preparat!

Dacă luaţi produsul fără aditivi, este posibilă contaminarea cu microflora "rea" din aer. Cel mai des, apar ciupercile de mucegai. Care sunt vizibile numai dacă au un volum mare şi sunt la un nivel de maturitate când seamănă spori în jur. Deoarece creşterea vizibilă a mucegaiului sunt ciupercile cu spori. Dar la moment, ciupercile de mucegai sunt invizibile , însă fiţi siguri că se dezvoltă, cresc şi sunt nu mai puţin periculoase pentru sănătate.

 

Cu ce se fermentează?

Căutaţi pe Internet "fermentaţie" şi veţi obţine o mulţime de opţiuni. Culturile pentru fermentarea laptelui sunt vândute în farmacii.

Dacă respingeţi teoria utilităţii de adăugare în iaurt de casă a fructelor proaspete şi aşteptaţi beneficii pentru sănătate de la bifidobacterii, va fi interesat să aflaţi încă de fapt: bifidobacteriile în lapte nu se înmulţesc! A fermenta iaurtul cu bifodobacterii în condiţii casnice este aproape imposibil. De ce "aproape"? A spune "absolut imposibil" nu putem , deoarece piaţa este plină de drojdii cu bifidobacterii. Ele sunt introduse artificial, în aşa-numită formă liofilizată.

Orice fermentaţie, nu numai în industria produselor lactate, constă în înmulţirea dirijată a microorganismelor în mediu. În cazul de preparare a produselor lactate este multiplicarea microflorei de acid lactic. Cu toate acestea, bifidobacteriile numai sunt prezente în lapte şi nu afectează procesul în sine. Laptele pentru ele este un mediu străin. În procesul de fermentaţie numărul microorganismelor lactice creşte, iar numărul de bifidobacterii rămâne neschimbat.

De exemplu: într-un pahar de drojdie există o unitate convenţională (uc) de bifidobacterii şi 7 uc de microorganisme de acid lactic. Dacă veţi fermenta cu aceste substanţe un litru, veţi avea 20 unităţi convenţionale de acid lactic şi o unitate de bifidus. Dacă din acelaşi pahar veţi fermenta 5 litri, veţi obţine 10.000 de unităţi convenţionale de acid lactic şi o unitate de bifidus.

 

Cum să alegem aparatul pentru fermentare?

Ce înseamnă, în general, „yogurtnitsa”? Care este mai bună? Avem nevoie de un termoregulator suplimentar pentru a menţine temperatura dorită cu o abatere de 0.1 grade?

Aparatul de preparare a iaurtului este un termostat mic. Majoritatea aparatelor fabricate sunt echipate cu un singur regim. Acestea trebuie să menţină temperatura de 37 de grade. Sunt aparate cu mai multe regimuri de temperatură, cu un regulator de timp şi oprirea automata. În general, pentru orice gust, culoare, etc. Puteţi cumpăra absolut orice.

Multe femei cumpăra termoregulatoare şi sunt foarte mândre de faptul că pot controla temperatura în yogurtnitsa în limita de plus sau minus o zecime de grad. Vă vom dezamăgi: este o risipă de bani. Faptul că temperatura exactă este importantă pentru puii de găină. Iar micro-organismele pot creşte şi se dezvolta într-un interval de temperatură destul de larg. Prin urmare, dacă yogurtnitsa dvs. nu aduce produsul la fiert, apoi la congelare, nu aveţi nevoie de termoregulator.

Un alt argument împotriva termoregulatorului sunt însăşi microorganismele. În medie, ele se simt bine la 37 de grade, dar pentru fiecare tip de microorganisme există temperaturile optime proprii. Şi ele diferă foarte mult. De exemplu, pentru Lactococcus cremoris temperatura optimă este de 22-25 de grade. Totodată, intervalul de temperatură pentru el: 10-39 de grade. Şi pentru streptococ termofil temperatura optima este de 40-45 de grade, acest microorganism poate rezista la temperaturi de până la 53 de grade.

 

Cum sa facem iaurt de casă?

În general, schema de preparare a iaurtului de casă este aceiaşi pentru orice cultură de fermentare, vândută, de obicei, în formă de pulbere sau de granule. Această substanţă se diluează în laptele cald sau în apă caldă fiartă şi se toarnă în 200-300 ml de lapte preparat anterior. Laptele sterilizat sau ultra-pasteurizat este suficient să se încălzească la o temperatură nu mai mare de 40 de grade. Laptele pasteurizat sau de casă se fierbe în prealabil şi apoi se răceşte până la 35-40 de grade. În acest lapte se dizolvă drojdia uscată, care se lasă pe 8-12 ore. Se obţine drojdia de bază pentru fermentare, care poate fi păstrată în frigider aproximativ 2 săptămâni pentru a face din ea iaurt. Pentru aceasta se pregăteşte laptele care se amestecă cu drojdia de bază, la o proporţie de 2-3 linguri la un litru de lapte. Apoi să lasă pe 5-7 ore. Din drojdia în formă de lichid produsul se obţine mai rapid.

 

Cum sa facem brânză de vaci?

Brânză de vaci sau caşul se poate face din orice produs fermentat (nu este necesară drojdia de bază, ci produsul în sine). Tehnica clasică este lungă, aşa că vă propunem o versiune simplificată.

Cheag de brânză de vaci, în mod ideal nu trebuie să fie lipicios, ci potrivit pentru a fi tăiat. Cheagul ar trebui să semene cu jeleu, care nu s-a coagulat complet.

Începeţi să încălziţi laptele într-o baie de aburi. A fierbe sau nu, decideţi singuri. Aptitudinile apar cu experienţa. Si un alt sfat: din cînd în cînd, amestecaţi uşor, altfel va arde. Dar fiţi atenţi: amestecul intens duce la formarea"prafului de proteine".

Smocuri de proteine încep să formeze "nori"care se vor îngroşa. Când acest proces se va finaliza, puneţi produsul rezultat pe tifon şi aşteptaţi până când se va scurge zerul. Cât timp să fierbeţi brânză, veţi înţelege din experienţă. Ţineţi minte că zerul se va scurge 2-3 ore.

 

Aparatul de preparare a iaurtului lipseşte, dar erorile apar!

Vă amintiţi cum mama dvs. a făcut brânza de vaci? Aţi preluat deja experienţa ei? Gustos nu înseamnă corect, astfel dorim să vă avertizăm împotriva erorilor şi cei care nu au yogurtnitsa.

Prima şi cea mai comună greşeală apare atunci când laptele se încălzeşte direct în ambalaj, iar apoi în acelaşi pachet se fermentează. Dacă pe ambalaj observaţi o notă de tetra brick, tetra brick aseptic, tetra rex sau tetra pack , acesta nu este potrivit pentru încălzire.

Acesta este un material multistratal pentru ambalare. În produsul încălzit se eliberează substanţe, cum ar fi benzen, stiren, alcool, acetona, benzen, polyolefin şi alţi compuşi. Acest ambalaj este format dintr-o rolă de material. În cazul dacă rola a fost foarte strânsă, pe partea interioară ar putea rămâne urme de vopsea. Ele nu sunt vizibile, la o utilizare normală, vopseaua nu nimereşte în produs, dar o încălzire de contact poate provoca acest proces. Prin urmare, este necesar ca laptele să fie turnat în sticlă, porţelan, ceramică sau polipropilenă.

 

 

Sursa: zdr.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 05 aprilie 2012 11:01
Vizualizări: 11399

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
133
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
244
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
372
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
450