În meniu - tabelul lui Mendeleev sau O șansă pentru Moldova
Astăzi, în sec. XXI, meniul nostru este alcătuit nu de bucătari, ci de chimiști și de business.
Vă mai amintiți cum în anii 90 pe tejghelele magazinelor au apărut ”cuburile de bulion”, ”sucurile presate” și alte ”bucate” necunoscute anterior? Asta în timp ce în magazine domnea deficitul de produse naturale, pensiile și salariile nu erau achitate luni în șir și populația chiar a început să caute salvare în acești substituenți alimentari, relativ ieftini. Ai aruncat un cub presat de bulion în apă - și ai hrănit familia. Pe atunci nici nu ne puteam închipui cu ce ne alimentăm de fapt și ce fel de sucuri le dăm copiilor. Cu timpul, moda pentru bucatele brichetate s-a calmat, dar asta nu înseamnă că chimia a dispărut de pe tejghelele magazinelor. Dimpotrivă, ea a eliminat practic tot ce era natural. Noi nici n-am reușit să observăm…
Citește mai mult: noi.md