ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ideea de afaceri. Construcţii verzi
 

Construcţii verzi care cuprind case de locuit şi clădiri nerezidențiale (birouri, centre sportive, obiecte industriale) devin tot mai populare în lume.

 

 

De exemplu, la sfârșitul anului 2011, în Ucraina a fost creat consiliul pentru construcţii verzi, conceput pentru a promova "proiectele verzi" în industria construcțiilor din țară. Însă piața imobilelor nerezidențiale din Ucraina se dezvoltă lent. Motivul pentru acest lucru este costul ridicat al materialelor de construcţie, dificultăți de certificare, lipsa de exemple pozitive.

Datorită prețurilor reduse la energie, construcțiile verzi se dezvoltă încet şi pe teritoriul Rusiei.

Dar, în afară obiectelor ce folosesc tehnologii ecologice avansate, există o piaţă mai accesibilă pentru antreprenorii începători - construirea eco-caselor după tehnologii cunoscute oamenilor din cele mai vechi timpuri.

 

Идея бизнеса. Экостроительство

 

 

Pe Internet sunt postate informații suficiente cu privire la construirea caselor din saman, paie şi lemn. Aceste eco-case au multe avantaje. O definiție mai detaliată a conceptului de eco-casă:

1. Eco-casa este o casă asigurată cu toate resursele necesare pentru o viaţă confortabilă exclusiv din sursele de energie care nu dăunează mediului înconjurător (sursele alternative, regenerabile).

2. Materialele folosite pentru a construi o eco-casă sunt necostisitoare din punct de vedere logistic (materiale locale), lucrările de construcţie se efectuează fără utilizarea echipamentelor grele.

3. După exploatarea casei, materialele din care a fost realizată casa, se reciclează în mod natural pe loc.

4. Deșeurile organice de asemenea sunt uşor de reciclat.

Tehnologiile pentru construcții verzi sunt familiare oamenilor timp de sute de ani şi îndeplinesc toate cerințele de mai sus, sunt disponibile păturilor de populaţie cu diferite standarde de viaţă, inclusiv şi celor săraci.

De ce o astfel de construcție nu a devenit populară? Răspunsul este simplu: aceste tehnologii nu sunt promovate de publicitate, iar costul scăzut este suspect. Cu toate acestea, există o mulțime de exemple când astfel de construcții au rezistat mult mai mult decât construcțiile din materiale moderne.

 

 

Идея бизнеса. Экостроительство

 

 

Aşa cum a fost scris mai sus, materiale de construcţii pentru astfel de case fac parte din zona înconjurătoare (paie, lut, pământ, lemn). Din instrumente și echipamente costisitoare aveți nevoie doar de o betonieră. Dacă nu sunteți un designer, lucrul în tandem cu un proiectant profesionist poate da rezultate uimitoare.

În cartea "Casa din saman. Filozofie și practică "(2004) J. Evans, MJ Smith, L. Smeal sunt descrise metodele detaliate de construcție și modul în care afacerea construcții verzi a prins rădăcini în Statele Unite și Europa de Vest.

Construcția în masă a eco-locuinţelor va spori considerabil calitatea populației umane, la fel ca şi calitatea vieții fiecărei familii care a selectat o eco-casă pentru viață și procreare.

 

 

Sursa: ecobizidea.ru

 

Joi, 15 august 2013
Vizualizări: 3533

Citiţi de asemenea

1. Alergie.2 linguri de rădăcini tocate sînt infuzate timp de 2 ore într-un 1 pahar cu apă rece. Beți cîte 1/3 cană de 3...
137
Pregătim un ceai de ghimbir magic. El îmbunătățește circulația sîngelui, tonifică, protejează împotriva răcelii și încăl...
100
Natura ne oferă o mulțime de surse de energie ușor accesibile: vînt, soare, apă. Folosim doar o mică parte din ceea ce...
81
Cu fiecare an, impactul schimbărilor climatice globale devine tot mai perceptibil. Se crede că una dintre cauzele sporir...
57