ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Idei verzi de la Lokata
 

 

Compania Lokata, liderul pieţii ruse în domeniul serviciului de geo-locație pentru căutarea şi promovarea mărfurilor şi serviciilor s-a alăturat proiectului Greenpeace în Rusia, Green Office (Oficiul Verde).

 

În cadrul proiectului, în biroul companiei Lokata s-a început introducerea activă a tehnologiilor de economisire a energiei, s-a redus consumul hârtiei, a crescut numărul de plante, au început să apară materiale vizuale care relatează despre modalitățile de economisire a energiei și a resurselor.

Începând cu 9 noiembrie 2012, pe site-ul oficial „Fă lumea verde” (www.lokata.ru/spasiderevo/zelenie-idei/) toţi doritorii pot relata despre punctele lor de vedere cu privire la problemă şi împărtăşi ideile, cum ar trebui să fie un "birou verde ". Autorii celor mai bune idei din primele trei luni vor primi eco-premii. Câștigătorii vor fi nominalizaţi de un juriu competent, compus din reprezentanții companiei Lokata.ru şi Greenpeace din Rusia.

Concursul "Green Office" dezvoltă relaţii de parteneriat între cele două organizații care luptă pentru a reduce impactul negativ al activității umane asupra mediului înconjurător.

O atenție sporită pentru ecologie nu este întâmplătoare pentru Lokata.ru - compania permite comercianţilor cu amănuntul să sporească caracterul ecologic în afaceri, reducînd semnificativ volumul producției de broșuri și cataloage tipărite. Este vorba de indici serioşi: anual, în cutiile poștale ale cetățenilor ruşi se acumulează și se timite la gunoi pînă la 18 kg de hîrtie!

Datorită companiei Lokata.ru utilizatorii pot vizualiza broșuri și cataloagele comercianților cu amănuntul, on-line sau prin intermediul unor dispozitive mobile, folosind un număr de funcţii avansate, inclusiv căutarea mărfurilor după denumiri și categorii de produse, precum și prin ajutorul geo-locației, şederii actuale a utilizatorului și celor mai apropiate puncte de vînzare.

"Participarea la Programul Greenpeace Green Office a ajutat angajații companiei să-şi schimbe atitudinea față de mediul înconjurător. Ei speră că concursul va promova ideile privind posibilitatea participării publicului larg în conservarea practică a mediul înconjurător", - a declarat Jeanne Şalimov, directorul general Lokata.ru.

 

Informații despre companie:

Lokata.ru este lider în servicii de geo-localizare în Rusia, dedicat căutării și promovării produselor și serviciilor oferite de comercianții cu amănuntul locali. Site-ul și aplicațiile mobile Lokata.ru, combină geo-locația cu un motor de căutare puternic care permite consumatorilor să găsească produsele necesare în cele mai apropiate şi cele mai ieftine magazine, precum şi a obţine toate informațiile despre retailer (comerciant cu amănuntul – trad.): ore de lucru, adresa, numărul de telefon, traseul direct până la ușa punctului de vânzare. În plus, utilizatorii Locata.ru se pot bucura de vizionarea broşurilor şi cataloagelor direct în tabletă sau smartphone , să le partajeze cu prietenii lor, să se aboneze la actualizările brandurilor preferate. Lokata.ru oferă un canal unic eficient pentru o comunicare directă între reţelele de comerţ şi clienţii interesați în efectuarea achiziţiilor care devine o parte importantă a strategiei lor de marketing.

Compania Lokata.ru susține în mod activ protecția mediului înconjurător. În cadrul proiectului ecologic, „ Fă lumea verde” sunt organizate tot felul de promoții și concursuri. De exemplu, în luna mai, eco-activiştii de la Lokata, în comun cu agenția verde VELES, sub îndrumarea silvicultorilor experimentaţi, au plantat 1 ha de pădure - 400 de pini pe teritoriul gospodăriei silvice Pavlovo-Posad din regiunea Moscova. Arborii au apărut pe pământul regiunii pentru a curăța aerul și a întemeia o pădure nouă. În luna octombrie, încă 200 de copaci tineri au apărut în punctul local Podosinoviki din Regiunea Moscovei, pe teritoriul şcolii medii din localitate.

 

 

Sursa: priroda.su

 

Marţi, 20 noiembrie 2012
Vizualizări: 2509

Citiţi de asemenea

În Chișinău sînt tăiați mai puțini copaci sănătoși, dar această problemă încă există, deoarece Asociația ”Spații Verzi” ...
130
"Pădurea este mult mai mult decît vedem", spune omul de știință, ecologul Susan Simmard. Studierea pădurilor pe parcursu...
147
Tenul tânăr, indiferent de vârstă, este visul oricărei femei, dar și preocuparea nr. 1 în industria mondială a frumuseţi...
208
Inginerii italieni au dezvoltat o tehnologie accesibilă de "construire de locuințe din pămînt" împreună cu imprimarea 3D...
317