ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ideso PowerPac. Schimbă caloriile în plus pe energie electrică! (+Video)
 

 

Ce se întâmplă dacă în apartament s-a stins lumina? De obicei, nimic nu este de făcut, trebuie să așteptăm lichidarea defecţiunii. Cu toate acestea, dacă sunteţi un proprietar fericit al dispozitivului Ideso PowerPac, atunci puteţi să nu așteptaţi, ci să vă aşezaţi pe bicicletă și să generaţi pentru computer sau un alt dispozitiv atâta energie, cât doreşte inima dvs. Sau cît vă ţin picioarele ...

 

Ideso PowerPac, este un generator electric compact, rotorul se învârte de roata bicicletei. Acest lucru nu este un dinamo mic (denumire învechită a generatorului – trad.) , care se anexează la cadru și oferă energie pentru farul bicicletei. Generatorul este proiectat pentru utilizarea în condiţii ocazionale.

PowerPac este un velotrenajor(simulator) compact, care simultan produce energie electrică. Recent, i s-a fost conferit Premiul Red Dot Design Award 2012, la categoria "cel mai bun dintre cei mai buni". Conform Marc Ruweil, fondator al companiei Ideso, aparatul lor reprezintă un antrenament cu beneficii suplimentare: obțineţi ceva de la regimul de exerciţii în afară de antrenamentul propriu zis.

Trenajor-generator se compune din două corpuri şi un decalaj la mijloc. Panourile ascund generatorul de curent continuu și controler al rezervei de energie. În plus, setul include o baterie reîncărcabilă de 12 volți cu o capacitate de 11 amperi pe oră și un invertor pentru a produce diferite tensiuni de ieșire, inclusiv valori de 22, 12 și 5 volți, care vă permite să conectați la baterie diferite dispozitive.

 

Ideso PowerPac. Поменяй лишние калории на электричество! (+Видео) 

 

Bateria se încarcă complet în aproximativ 80 de minute de "călătorie" regulată pe o bicicletă convențională cu o viteză medie. Bicicleta se introduce cu roata din spate în gol și – am pornit! Versiunea actuală a simulatorului nu este în măsură să ofere o varietate de sarcini. Aceasta poate fi reglată prin schimbarea de viteze.

Într-o anumită măsură, viteza de rotație afectează intensitatea încărcării. Cu cît mai repede învârtim pedalele, cu atît mai repede se va încărca bateria. Însă, Marc Ruweil, nu recomandă să depunem eforturi suplimentare. După spusele dlui : "Bateria poate fi încărcată numai la o anumită viteză. Dacă veţi apăsa pe pedale ca şi Mark Cavendish, în sprint, atunci electronica va refuza la energia în plus, pentru a proteja bateria".

Dispozitivul, cu siguranță, va găsi aplicaţia în țările dezvoltate, în situații de urgență, cum ar fi în timpul recentelor dezastre naturale din Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, producătorii PowerPac recunosc că într-un asemenea caz, ca o opțiune temporară de energie electrică, generatorul pe benzina sau pe motorină ar fi mai eficient.

Cu toate acestea, în ţările în curs de dezvoltare situația este diferită. La o absență completă a rețelei fixe, dispozitivul poate fi folosit pentru scopuri de uz casnic. De asemenea, compania Ideso, speră că vor acorda atenție produsului, cei care doresc să obțină ceva tangibil în schimbul caloriilor cheltuite pentru antrenament și să aducă un mic ajutor planetei Pământ.

 

Autor: Alexei Norkin 

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 01 ianuarie 2013 13:56
Vizualizări: 2529

Citiţi de asemenea

Tom Brown, inginer la pensie, personal a salvat de la dispariție 1200 de soiuri de mere. Pasiunea sa constă în căutarea ...
106
Complexul budist Maixi Shan este situat în provincia Gansu, în nord-vestul Chinei. Este un complex arhitectural uimitor,...
195
Oamenii au construit o nouă cuib pentru barza... ...
227
"Amplasat în sectorul forestier Lazarevskoye al Parcului Național Sochi. Singurul dolmen monolitic rămas pe Caucaz,...
320