ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ikea va vinde numai becuri LED

Ikea va înceta să vândă becuri halogen şi becuri fluorescente ”economice” începând cu luna septembrie a acestui an, când va trece, la nivel global, la vânzarea exclusivă a LED-urilor extrem de eficiente.

Această măsură va afecta 2.3 milioane de becuri pe care compania le vindea anual în Marea Britanie şi un număr nedivulgat în pieţele din Europa, America de Nord, Asia, Africa şi Oceania.

Era de aşteptat ca Uniunea Europeană să interzică comercializarea anumitor becuri halogene începând cu septembrie 2016, dar la începutul acestui an data interzicerii a fost amânată până în 2018. Motivul amânării ar fi faptul că tehnologia LED nu ar fi pregătită la timp.

Steve Howard, Chief Sustainability Officer la Ikea, a declarat că acum trei ani clienţii au fost şocaţi de preţurile becurilor LED, dar acum calitatea şi costul acestora a atins un punct critic şi e timpul potrivit pentru luarea acestei măsuri.

”Dacă e potrivit pentru client, e potrivit pentru Ikea. Dacă poţi să produci un articol care să ţină de 25-30 de ori mai mult, care economiseşte 85% din energie şi oferă lumină de o calitate fantastică, atunci acesta e lucrul potrivit pentru client”, a spus Steve Howard.

Ikea devine astfel primul retailer din Marea Britanie care, la categoria articolelor de iluminat, va vinde doar LED-uri.

Howard a mai spus că vor continua să meargă în această direcţie, însă nu toate companiile răspund problemei schimbărilor climatice, aşa că e nevoie de reglementare puternică la nivel naţional.

În luna iunie, Ikea a spus că va investi 1 miliard de euro în energie regenerabilă şi pentru luarea unor măsuri care să ajute ţările mai sărace să se adapteze schimbărilor climatice. Compania a declarat că, până în anul 2020, toată energia electrică folosită în magazinele şi fabricile sale va fi generată numai din surse curate.

 

Sursa: green-report.ro

Miercuri, 26 august 2015
Vizualizări: 1162

Citiţi de asemenea

Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
50
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
95
Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotr...
135
Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
244