ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Iluminatul stradal autonom
Proiectul implementat ”Aşezări” ”Autonome” ”Verzi” (Programul International "Solar flux") nu conţine doar construirea locuinţelor ecologic curate, a infrastructurii sociale, dar şi a complexelor agroindustriale, prietenoase mediului înconjurător, fără deşeuri, cu o generare autonomă a resurselor energetice şi termice.

 

Proiectul prevede o autonomie a aprovizionării cu energie din sursele de energie externă şi centralizate, lipsa completă a emisiilor poluante în atmosferă, precum şi a produselor de activitate umană, eliminarea poluării mediului înconjurător.

În cadrul cooperării noastre, Vă propunem să examinaţi utilizarea surselor independente de energie pentru iluminatul stradal. Deciziile tehnice utilizate se bazează pe elemente componente autohtone şi străine (lămpi, baterii şi celule solare), care au trecut validarea şi exploatarea industrială în condiţiile Rusiei Centrale.

 

 

 

Sistemul de iluminat fotovoltaic autonom SAFO 20 este proiectat pentru iluminatul autonom al străzilor, parcurilor şi altor obiecte, cu excepţia drumurilor carosabile. Sistemul este conceput pentru a îndeplini cerinţele SNiP23-05-95 "Iluminat natural şi artificial". În stabilirea sistemului au fost folosite cele mai recente progrese în domeniul fotovoltaic, cel al surselor de lumină cu LED şi elementelor de stocare, care pot funcţiona în mod eficient în zone cu condiţii climatice aspre şi insolaţie solară scăzută.

Pentru cheltuielile economice a energiei în sistem, este preconizată o includere automată a luminii în amurg, cu un mod de funcţionare 20-40% de lumină. La apariţia omului în zona de detecţie la 6-12 metri, sistemul funcţionează la 100% de lumină. Cînd omul părăseşte zona de detectare, sistemul revine la modul de aşteptare. Acest algoritm permite sistemului de iluminat să reducă în medie 50% din consumul de energie din acumulator. În plus, acest mod funcţionare permite sistemului să fie folosit ca dispozitiv de securitate.

Avînd în vedere că, în unele regiuni (de exemplu, în regiunea Moscova, Tiumen şi multe altele) insolaţia solară în noiembrie-ianuarie nu depăşeşte 0.7kW/m2 pe zi, iar soarele nu poate să apară deoarece este acoperit cu nori în medie mai mult de 9 zile pe lună, a fost folosit un tip nou de baterii, precum şi un aparat de control special. Acest lucru a permis sistemului să oferă o adîncime de descărcare a bateriei pînă la 95% şi un număr de cicluri de încărcare-descărcare, chiar şi la o temperatură de 35º, mai mult de 3500 de ori, ceea ce corespunde cu 10 ani de funcţionare a sistemului. Totodată, în lipsa insolaţiei solare felinarul va funcţiona la temperatura de -20° C în modul de funcţionare cel puţin 26 de ore, iar în modul de aşteptare 80 de ore.

Sistemul nu necesită întreţinere şi schimbul de piese în toată perioada de funcţionare. Indicatorii de greutate şi de dimensiunele sistemului uşurează la maxim instalarea lui. Într-o clasă tipică, sistemul are cel mai bun raport de calitate-preţ.
Sistemul de iluminat fotovoltaic automat vine cu o baterie de capacitatea 40 A* h care îi permite să fie completată, în funcţie de regiune, cu unul sau două module fotovoltaice solare.

 

Sistemul oferă o introducere opţională a următoarelor funcţii:

- semnalizarea LED indică faptul de funcţionare a sistemului;
- canalul radio cu informaţii despre starea sistemului şi a blocurilor le transmise pe panoul de control şi butoane de includere/închidere forţată a lămpii;
- instalarea turbinei eoliene de pînă la 150 W la o viteză nominală a
vîntului de 8 m / s pentru a asigura o funcţionare continuă la o insolaţie solară redusă.

 

Set de elemente al sistemului

1. Lampa LED cu driver încorporat pentru controlul lămpii
şi senzorului pentru detectarea umană 1 buc.
2.. Modul fotovoltaic solar 1 buc.
3. Acumulator cu controler integrat 1 buc.
4. Sistemul de montare la pilon, inclusiv:
- set de elemente fixatoare pentru module fotovoltaice 1 buc.
- set de elemente fixatoare pentru lampă şi baterie 1 buc.
5. Set de cabluri de conectare1 buc.

 

Caracteristicile tehnice ale sistemului

1. Diagrama orientării lămpii în conformitate cu GOST 17677-82 este semi-largă.
2. Iluminare minimă, în plan orizontal, atunci cînd lampa este suspendată la o înălţime de 6 m şi funcţionează cu 10 lx.
3. Iluminare minimă, în plan orizontal, atunci cînd lampa este suspendată la o înălţime de 6 m şi funcţionează în modul de aşteptare cu 2 lx.
4. Timpul de funcţionare a sistemul cu o baterie încărcată complet în lipsa insolaţiei solare, la o temperatură de la -20˚ C:
-în modul de funcţionare: 26 de ore;
-în modul de aşteptare: 80 de ore.
5. Tensiunea nominală a lămpii: 12W.
6. Consumul puterii de lampă : 20W.
7. Tensiunea nominală a bateriei B :12.8.
8. Tensiunea minimă a bateriei B: 12.0.
9. Capacitatea bateriei C, A * h la temperatura mediului înconjurător de la -20°C la 60° : 40.
10. Numărul de cicluri de încărcare-descărcare a bateriei: 3500 de ori.
11. Durata încărcării bateriei la o insolaţie solară 1000 W / mp: nu mai mult de 8 ore.
12. Puterea modulului solar fotovoltaic, nu mai puţin de 170 W.
13. Puterea modulului solar fotovoltaic din partea din spate
(pentru modulele cu două module de sensibilitate), nu mai puţin de 60 W.

 

Caracteristicile de exploatare

1. Intervalul de temperatură: -35-+ 80.
2. Termenul de exploatare fără înlocuirea dispozitivelor de intrare, cel puţin, 10 ani.
3. Perioada de garanţie, 3 ani .
4. Clasă de protecţie IP65.

 

Caracteristicile fizice

1. Dimensiunile corpului de iluminat: 550x240x67 m.
2. Greutatea lămpii: 7.5 kg.
3.Dimensiunile acumulatorului: 260x220x140m
4. Greutatea bateriei, nu mai mult de 9 kg.
5. Dimensiunile modulului fotovoltaic: 1568x808x43m
6. Masa modulului fotovoltaic :19 kg.

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.com

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 11 august 2012 14:03
Vizualizări: 6902

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
82
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
83
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
89
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
82