ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Îmbrăcăminte organică pentru copii — calitatea pentru sănătateÎmbrăcăminte organică pentru copii - calitatea pentru sănătate

 

Aţi ţinut vreodată în mâini bumbacul moale? Aţi simţit plăcerea de o atingere fină a acestor fibre vegetale pufoase. Desigur că, aţi pipăit vata sau ţesătura de bumbac, aţi văzut bumbacul pe imagini, dar nu l-aţi ţinut niciodată pe adevărat. Aşa şi eu nu am ţinut, dar aşi vrea.

Cu toate acestea, toate senzaţiile de uşurinţă şi de confort pentru pielea noastră oferă îmbrăcămintea din bumbacul organic. Desigur, toată lumea are în garderobă un maiou din bumbac sau pantaloni şi alte articole de îmbrăcăminte, confecţionate din ţesături naturale. Iar  copiilor se recomandă numai lucruri din bumbac sau din in, totul ar trebui să fie natural. Dar, uneori, cel "natural" nu este ecologic şi inofensiv. De ce?


Întregul adevăr despre bumbac


Planta Bumbac din familia  Gossypium este cultivată la plantaţiile din India, Turcia, China şi alte ţări. Necesitatea în creştere a omenirii în produsele fabricate din fibre naturale forţează producătorii să folosească în agricultură o cantitate uriaşă de pesticide, insecticide, erbicide, fungicide şi agenţi toxici. După cum se ştie, bumbacul se strânge manual. OMS citează următoarele date: de la otrăvirea cu pesticide în fiecare an în ţările în curs de dezvoltare mor aproape 20 de mii de persoane, printre care o mare parte sunt lucrătorii de bumbac. De asemenea, 7 din 15 tipuri de pesticide, utilizate pentru creşterea bumbacului, sunt, agenţi cancerigeni periculoşi care cauzează cancer. Prin urmare, ca răspuns la întrebarea precedentă "De ce?", subliniez: o mare parte din bumbac crescut nu este o materie primă ecologică, ne putem îndoi în naturaleţea lui.

Unii producători trec la o agricultură ecologică, folosind tehnologii care nu dăunează sănătatea. Acestea contribuie la salvarea unei suprafeţe mare de teren agricol de la produsele chimice şi nu dăunează persoanele care lucrează în producerea articolelor din bumbac, precum şi consumatorilor care, în cele din urmă, poartă îmbrăcăminte ecologică.

Vânzătorii majori de modă de înaltă calitate, sunt de părere că expunerea articolelor din bumbac organic, in, bambus şi cânepă este profitabilă. Acestea includ faimoşii Levi Strauss, Victoria’s Secret, Esprit, Patagonia şi Timberland.


Cum să alegem haine ecologice pentru copii

Hai sa vorbim despre haine ecologice pentru copii, deoarece pentru copii, noi mereu dorim să cumpărăm cele mai bune mărfuri. Companiile din Marea Britanie: Little Shrimp, Little Linens, Kite kids şi Organics for kids produc mărfuri de înaltă calitate numai din bumbac organic. Pentru fabricarea lor bumbacul este importat din India şi Turcia. Pentru a nu greşi în alegerea unui brand, urmaţi instrucţiunile de mai jos:

1. Toate mărfurile trebuie să fie certificate de Soil Association, GOTS, Oeko Tex Standart 100. Insigne de calitate pe amabalaj confirmă acest lucru.

 

Îmbrăcăminte organică pentru copii - calitatea pentru sănătate

 

2. Pe partea de dos a îmbrăcămintei ar trebui să fie o inscripţie: Made Organically 100% grown Cotton.

 

Îmbrăcăminte organică pentru copii - calitatea pentru sănătate


Astfel, veţi fi siguri că aţi procurat o îmbrăcăminte organică din bumbac. Cât priveşte haine de in, semnele speciale privind statutul organic nu se pun pe ambalaj sau etichete. Deoarece pentru cultivarea bumbacului în ţările baltice nu folosesc chimie, în principiu. Unul din producătorii îmbrăcămintei pentru copii din in, Little Linens, nu foloseşte produse chimice, prelucrând mărfuri cu procesul de abur, ceea ce le face incredibil de moale.


Oare îmbrăcămintea ecologică este la modă?


Desigur, modelele actuale nu rămână în urmă lui Haute couture! Designerii celebri folosesc deja în colecţiile lor ţesături organice. De exemplu, designerul Rogan Gregory încă în 2005 a început să demonstreze marca Edun în Tunisia şi Peru, oferind tricouri şi pulovere din bumbac organic. Şi cu ce copiii noştri sunt mai prejos?

Picii noştri la modă, de asemenea, au dreptul de a purta haine la modă de înaltă calitate. Uitaţi-vă la rochii de in şi bumbac organic expuse în magazinul on-line. Culorile luminoase în dungi, carouri, florale, sunt relevante în această vară!

Am ales pentru fiica mea o haină potrivită:

 

Îmbrăcăminte organică pentru copii - calitatea pentru sănătate


Sunteţi gata să cumpăraţi haine ecologice? Vă invităm în magazin online: http://www.mamafreetime.ru/ - mărfuri întotdeauna calitative, întotdeauna stocuri şi reduceri pentru clienţii permanenţi!

Atenţie: îmbrăcămintea din bumbac organic trebuie să fie spălată numai cu mijloace ecologice,  fără agenţi tensioactivi şi fosfaţi care pot cauza alergii la copii.

 

 

Sursa: Ecologico (trad. Ecology.md)

Vineri, 30 septembrie 2011
Vizualizări: 5007

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
261
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
441
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
322
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
440