ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Îmbrăcămintea care se transformă în îngrășământ pentru grădină (+Video)
экологичная одежда

 

Compania elvețiană Freitag a stabilit un obiectiv ambițios pentru următorii cinci ani - a dezvolta un material care să fie complet compostabil.

экологичная одежда

Ei s-au axat pe haine de lucru durabile pentru muncitorii la depozite și fabrici. După o lungă căutare, s-a constatat că în Europa încă nu există o producție de materiale și textile durabile și compostabile. Astfel, Freitag a decis să dezvolte propria sa linie.

экологичная одежда

экологичная одежда

Nu a fost deloc ușor de a găsi plantele din care să se obțină materie primă pentru țesătură și care ar îndeplini toate cerințele de producție sustenabilă, durabilitate, iar apoi și compostare.

экологичная одежда

În cele din urmă Freitag s-a ales cu un amestec de cânepă, in și celuloză (modal), și a numit noul său material F-abric. Toate materiile prime sunt colectate într-o rază de 4000 km de la Zurich, sediul principal al companiei. Deși mulți vor spune că astfel de materii prime nu pot fi considerate locale, (și cel mai probabil includ țările cu materii prime ieftine, cum ar fi Republica Cehă, Ungaria, etc., unde nu este interzisă creșterea cânepei), dar aceasta este doar o parte din drum.

De asemenea, una dintre cerințele include un nivel scăzut de substanțe chimice utilizate la creșterea și prelucrarea plantelor, doar astfel Freitag F-abric poate primi un certificat conform standardului Oeko-Tex®. Odată butoanele și nasturele sunt scoase, blugii din F-abric se transformă în compost în câteva luni, a declarat compania.

Acest lucru nu este defel rău, iar dacă luăm în considerare faptul că îmbrăcămintea constituie aproximativ 5% din toate deșeurile stocate (mai mult de 10 de milioane de tone de fibre), ar trebuie să ne gândim cum de a face moda mai puțin "rapidă" și mai ecologică.

 

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Catastrofa ecologică de la Strășeni amenință tot mai mult nu doar locuitorii din zonă, dar și pe cei din capitală. Probl...
17
Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
54
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
68
"Cel mai bun lucru din faptul că sînt vegetarian este că știu că nu fac rău animalelor. În al doilea rînd, am mai multă putere. Sînt mult mai puternic decît atunci cînd mîncam carne...
150