ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Impactul culorilor în viaţa noastră 


 

 

Din fericire, noi trăim într-o lume a culorilor. De aceea, este atît de diversă şi variată. Ne bucurăm de orice nuanţă pe care ni le oferă natura. Totodată, culoarea, este unul din cele mai puternice instrumente de influenţă psihologică.

 

Culoarea poate fi un semnal pentru acţiune, poate afecta starea de spirit şi provoca diferite reacţii fiziologice. Culoarea poate provoca starea de anxietate sau relaxare, putem simţi bucurie sau tristeţe.

Senzaţia culorii, de obicei este subiectivă, dar există efecte de culori, care sunt aproape universale la percepţie. Culorile din partea roşie a spectrului sunt calde: roşu, portocaliu şi galben. Ele pot provoca sentimente de căldură şi de confort, precum şi de agresiune. Culorile albastre ale spectrului sunt reci şi includ nu numai albastru, dar violetul şi verdele. Sunt culorile calme, dar ele, de asemenea pot provoca sentimente de tristeţe sau de indiferenţă.

 

Utilizarea culorilor în medicină

 

Unele culturi orientale, împreună cu aromaterapia, practică tratamentul cu ajutorul culorilor - cromoterapie sau terapia culorilor.

• Culoarea roşie, este utilizată pentru a stimula organismul şi a îmbunătăţi circulaţia sanguină.

Galbenul, stimulează sistemul nervos vegetativ şi ajută la curăţarea organismului.

Orange este folosit la maladiile pulmonare şi creşterea nivelului de energie.

Albastru calmează durerea şi atenuează boala.

Indigo reduce problemele pielei.

 

Din păcate, efectul terapeutic al culorilor este de scurtă durată, iar rezultatele obţinute, trec rapid. Cu toate acestea, unele culori au un impact practic. Astfel, culoarea roşie îmbunătăţeşte reacţia şi viteza, ceea ce este important, de exemplu, pentru competiţiile sportive.

 

Utilizarea culorilor în afaceri

 

Culorile joacă un rol important în afaceri. Brandurile internaţionale bine-cunoscute şi companiile convenţionale, folosesc logo-uri de culoare şi au culori corporative, care trezesc în noi anumite emoţii şi asociaţii.

Albastru este culoarea cea mai populară şi mai neutră în afaceri. Ea vorbeşte de siguranţă, securitate şi fiabilitatea companiei.

Verde creează o atmosferă confortabilă, calmează şi aduce energie pentru sănătate. Se utilizează pe scară largă în produsele farmaceutice.

Alb - culoarea neutră, simbolizînd puritatea. Deseori se utilizează în medicină, deoarece provoacă un sentiment de sterilitate.

Negru creează un anumit mister şi inaccesibilitate. Panourile de culoarea gri, negru sau de altă culoare închisă, o au de obicei buticurile de lux.

Roşu atrage cu adevărat atenţia şi creează emoţii. Nu este de mirare că magazinele în cursul vînzărilor de reduceri, plasează informaţii pe un fundal roşu.

Portocaliu este culoarea de energie şi de bucurie. El, de asemenea, ca şi roşu, atrage şi reţine atenţia, creează o stare de spirit însorită şi uneşte oamenii.

Galben - această culoare solară creează un sentiment de fericire şi de calm.

 

Utilizarea culorilor la haine

 

Noi nu putem controla culorile din jurul nostru, dar putem face ajustări în garderobă şi probabil, schimba viaţa.

Alb - culoarea, cu care putem începe ziua de la tabula rasa. Ea poate ameliora munca plictisitoare şi ridica starea de spirit.

Negru - îmbrăcămintea de aşa culoare întotdeauna ar trebui să fie în garderobă. Negru este potrivit pentru ocaziile oficiale şi de birou. Rochia neagră va adăugă eleganţă şi farmec. Dar, nu este posibil să vă evidenţiaţi sau să avansaţi în carieră, avînd tot timpul numai haine negre sau gri. Purtarea de lungă durată a acestor culori la îmbrăcăminte, poate duce la depresie.

Verdele vă ajuta să vă simţiţi în armonie cu natura, cu culoarea verde putem întreprinde ceva nou în viaţă.

Albastru - orice nuanţă de albastru calmează şi întotdeauna permite să vă simţiţi confortabil.

Orange - o culoare excelentă pentru vară, dar din cauza intensităţii sale, poate provoca disconfort, deoarece este foarte frapantă. Uneori sunt de ajuns accesoriile portocalii (eşarfă, geantă, mărgele), care completează ţinuta.

Roz - culoarea de prospeţime, vulnerabilitate şi lipsa de apărare. Ea inspiră încredere în purtătorul acestei culori.

Roşu - culoarea cea mai puternică. Ea inspiră încredere, ridică stima faţă de sine.

Galben – culoarea caldă optimistă şi veselă. Hainele de culoare galbenă aduc bucurie şi sănătate bună.

 

Cînd culorile se încadrează armonios în viaţa noastră, ea devine mai interesantă, mai bogată şi mai diversă.

 

 

Sursa: ecologico.ru

 

Miercuri, 04 iulie 2012
Vizualizări: 3998

Citiţi de asemenea

De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
57
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
46
Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
319
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
286