Impactul omenirii asupra planetei, în 10 imagini (+Foto)

Влияние человека на планету

 

O nouă serie foto scoate în evidență impactul umanității asupra planetei și are scopul de a-i face pe oameni să se gândească asupra contribuției lor. “Cartea prezintă realitatea dezolantă a unei lumi transformate de acțiunile oamenilor, acțiuni care amenință viitorul”, se arată în introducerea albumului “Overdevelopment, Overpopulation, Overshot”.

Daunele producției de carne, mult mai mari decît beneficiile ei
Daunele producției de carne, mult mai mari decît beneficiile ei

Amprenta de carbon a agriculturii este majoră: datele ONU arată că 5 miliarde de hectare din suprafața pământului sunt folosite pentru culturi agricole și creșterea animalelor. În ciuda suprafeței imense transformate din habitat sălbatic în sursă de culturi alimentare, aproape un miliard de oameni suferă de foamete. Peste tot în lume, agricultura miciilor fermieri este înlocuită cu monoculturile industriale.

Autorii spun că rata actuală de creștere demografică este nesustenabilă. Populația a ajuns la 7,3 miliarde de oameni și crește cu 1,5 milioane pe săptămână. Prin urmare, bogăția și frumusețea Pământului au scăzut, iar oamenii au sărăcit. Imaginile de mai jos arată deteriorările peisajului și operațiile industriale necesare pentru a hrăni miliarde de oameni.

Sistem automat de hrănire în Ontario, Canada

Cei care au realizat fabricile de creștere a animalelor par să fi avut în minte exemplul taberelor de concentrare sau închisorile, scopul lor fiind de a găzdui și hrăni un număr cât mai mare de animale în cel mai mic spațiu și cu cea mai mică cheltuială. Să supui creaturi inocente la acest tratament este fără inimă. – Wendell Berry.

Влияние человека на планету

Unitate de procesare a cărnii de porc, China

Măreția unei națiuni și progresul său moral pot fi judecate după felul în care își tratează animalele. – Mohandas K. Gandhi.

Влияние человека на планету

Fabrică de ouă în Idaho

Miliardele de animale care sunt omorâte în fiecare an în fermele de creștere nu sunt văzute decât ca bunuri și unități de producere. Această gândire este legiferată, iar legislația americană de protecție a animalelor se aplică animalelor de companie, celor din expoziții și concursuri și celor din cercetare, dar nu și celor din ferme. – Andrew Kimbrell.

Влияние человека на планету

Fermă de animale, Brazilia

În ciuda declarațiilor din partea industriei, fermele de concentrare nu sunt singura metodă de creștere a animalelor. Mii de fermieri integrează producția de culturi agricole, pășunatul și furajele cu creșterea animalelor pentru a balansa nutrienții din operațiile din fermă și a minimiza poluarea prin practici de conservare și administrarea pământului. Dar acești producători sustenabili nu primesc finanțare publică sau primesc prea puțin pentru a se susține. – Martha Noble.

Влияние человека на планету

Eroziune în Madagascar

Ne aflăm, în multe locuri din lume, la câțiva centimentri de dezolare, adică grosimea stratului de la suprafața solului de care depinde toată viața pe Pământ. R. Neil Sampson.

Влияние человека на планету

Sistem de irigații în Kansas

Asimilarea se face prin sărăcirea altora, folosind solul și otrăvindu-l, redenumind peștii – pescărie, animalele – carne, copacii – lemne, transformând natura în bunuri de vânzare. Impactul asimilării este neîndurător și are baza în atitudinea oamenilor care cred că li se cuvine orice – Eileen Crist.

Влияние человека на планету

Sere în Spania

Suntem sclavi în sensul că depindem pentru supraviețuirea noastră de zi cu zi de un imperiu agro-industrial pe care specialiștii nu îl pot înțelege, iar administratorii nu-l pot administra. În plus, devorează resursele naturale într-un ritm exponential. – Edward Abbey.

Влияние человека на планету

Pulverizarea pesticidelor în Nicaragua

De ce am tolera o dietă cu otrăvuri ușoare, o locuință într-o zonă insipidă, un cerc de cunoștințe care nu sunt chiar dușmanii noștri, zgomotul motoarelor care nu atinge încă limita nebuniei? Cine ar vrea să trăiască într-o lume care nu e chiar fatală? – Rachel Carson.

Влияние человека на планету

Câmpuri în China

Globalizarea înseamnă omogenizare, înlocuirea formelor locale de agricultură cu sistemele industriale centralizate, care folosesc pesticide și se bazează pe monoculturi, făcute să livreze mâncarea transportabilă spre piața globală. – Helena Norberg-Hodge.

Влияние человека на планету

 

Sursa: green-report.ro

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137