ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Impactul omenirii asupra planetei, în 10 imagini (+Foto)
 

O nouă serie foto scoate în evidență impactul umanității asupra planetei și are scopul de a-i face pe oameni să se gândească asupra contribuției lor. “Cartea prezintă realitatea dezolantă a unei lumi transformate de acțiunile oamenilor, acțiuni care amenință viitorul”, se arată în introducerea albumului “Overdevelopment, Overpopulation, Overshot”.

Amprenta de carbon a agriculturii este majoră: datele ONU arată că 5 miliarde de hectare din suprafața pământului sunt folosite pentru culturi agricole și creșterea animalelor. În ciuda suprafeței imense transformate din habitat sălbatic în sursă de culturi alimentare, aproape un miliard de oameni suferă de foamete. Peste tot în lume, agricultura miciilor fermieri este înlocuită cu monoculturile industriale.

Autorii spun că rata actuală de creștere demografică este nesustenabilă. Populația a ajuns la 7,3 miliarde de oameni și crește cu 1,5 milioane pe săptămână. Prin urmare, bogăția și frumusețea Pământului au scăzut, iar oamenii au sărăcit. Imaginile de mai jos arată deteriorările peisajului și operațiile industriale necesare pentru a hrăni miliarde de oameni.

Unitate de procesare a cărnii de porc, China
Măreția unei națiuni și progresul său moral pot fi judecate după felul în care își tratează animalele. – Mohandas K. Gandhi.

Влияние человека на планету

Fabrică de ouă în Idaho
Miliardele de animale care sunt omorâte în fiecare an în fermele de creștere nu sunt văzute decât ca bunuri și unități de producere. Această gândire este legiferată, iar legislația americană de protecție a animalelor se aplică animalelor de companie, celor din expoziții și concursuri și celor din cercetare, dar nu și celor din ferme. – Andrew Kimbrell.

Влияние человека на планету

Fermă de animale, Brazilia
În ciuda declarațiilor din partea industriei, fermele de concentrare nu sunt singura metodă de creștere a animalelor. Mii de fermieri integrează producția de culturi agricole, pășunatul și furajele cu creșterea animalelor pentru a balansa nutrienții din operațiile din fermă și a minimiza poluarea prin practici de conservare și administrarea pământului. Dar acești producători sustenabili nu primesc finanțare publică sau primesc prea puțin pentru a se susține. – Martha Noble.

Влияние человека на планету

Eroziune în Madagascar
Ne aflăm, în multe locuri din lume, la câțiva centimentri de dezolare, adică grosimea stratului de la suprafața solului de care depinde toată viața pe Pământ. R. Neil Sampson.

Влияние человека на планету

Sistem de irigații în Kansas
Asimilarea se face prin sărăcirea altora, folosind solul și otrăvindu-l, redenumind peștii – pescărie, animalele – carne, copacii – lemne, transformând natura în bunuri de vânzare. Impactul asimilării este neîndurător și are baza în atitudinea oamenilor care cred că li se cuvine orice – Eileen Crist.

Влияние человека на планету

Sere în Spania
Suntem sclavi în sensul că depindem pentru supraviețuirea noastră de zi cu zi de un imperiu agro-industrial pe care specialiștii nu îl pot înțelege, iar administratorii nu-l pot administra. În plus, devorează resursele naturale într-un ritm exponential. – Edward Abbey.

Влияние человека на планету

Pulverizarea pesticidelor în Nicaragua
De ce am tolera o dietă cu otrăvuri ușoare, o locuință într-o zonă insipidă, un cerc de cunoștințe care nu sunt chiar dușmanii noștri, zgomotul motoarelor care nu atinge încă limita nebuniei? Cine ar vrea să trăiască într-o lume care nu e chiar fatală? – Rachel Carson.

Влияние человека на планету

Câmpuri în China
Globalizarea înseamnă omogenizare, înlocuirea formelor locale de agricultură cu sistemele industriale centralizate, care folosesc pesticide și se bazează pe monoculturi, făcute să livreze mâncarea transportabilă spre piața globală. – Helena Norberg-Hodge.

Влияние человека на планету

 

Sursa: green-report.ro
 

Citiţi de asemenea

La inițiativa echipei ecology.md, Fundația pentru dezvoltare ecologică Ecodava din R.Moldova împreună cu echipa Taborul ...
14
Templul Lingaraja este unul dintre cele mai vechi temple din Bhubaneswar, capitala statului Indian Odisha. Există o asem...
129
Războiul nu poate fi cîștigat cu armele. Dacă vrem să evităm vărsarea de sînge între națiuni, trebuie să lucrăm pentru u...
126
În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
615