Imprimanta 3D care produce 60 de metri pătraţi de locuinţă pe zi

/ Vizionări: 1680

3D-принтер, который «печатает» 60 квадратных метров жилья в день

Imprimarea 3D trece de la miniaturi la obiecte de toate formele şi mărimile, deschizînd nou perspective în proiectare, modelare şi construcţie. Inginerul rus Nikita Chen-un-Ta a prezentat recent o nouă imprimantă 3D, care poate construi o clădire cu multe etaje într-o zi. E suficient să alegeţi proiectul, să încărcaţi programul şi să aşteptaţi – locuinţa contruită special pentru Dvs. va fi gata.

Imprimarea 3D parcă a ieşit de pe paginile de ficţiune şi s-a răspîndit în toate domeniile de activitate umană. Încă nu demult, imprimantele 3D pentru crearea obiectelor în miniatură erua prea voluminoase şi iată deja Chen-Un-Ta elaborează un aparat mai compact. Un alt scop este ca imprimata să fie stabilă şi capabilă să funcţioneze pe orice tip de suprafaţă. În prezent sunt necesare doar 30 de minute pentru a o instala şi a o pune în funcţiune.

Cea mai mare imprimantă 3D din lume construiește case din sol (+Foto)
Cea mai mare imprimantă 3D din lume construiește case din sol (+Foto)

Imprimanta Apis Cor este capabil să construiască 60 de metri pătraţi de spaţiul locativ timp de 24 de ore, imprimînd strat după strat dintr-un amestec special. Această metodă inovativă permite economisirea resurselor, reduce deşeurile, cheltuielile pentru forţa de muncă şi consumă mai puţină energie electrică. „Ecologii ar trebui să fie muţumiţi de această maşină, deoarece nu lasă deşeuri şi consumă doar opt kilowaţi de energie, exact cît este necesar pentru a fierbe apa de cinci ori într-un ceainic electric”, afirmă echipa Apis Kop.

Imprimarea 3D şi alte tehnologii ale viitorului, cu siguranţă, aduc schimbări pozitive în lume, dar este important ce preţ va trebui să plătim pentru aceste locuinţe „ieftine”. Foarte mulţi dintre cei implicaţi în industria construcţiilor vor trebui să se adapteze la noile condiţii, în care lucrările vor putea fi efectuate mai calitativ şi aproape gratuit cu ajutorul unei maşini.

3D-принтер, который «печатает» 60 квадратных метров жилья в день

3D-принтер, который «печатает» 60 квадратных метров жилья в день

3D-принтер, который «печатает» 60 квадратных метров жилья в день

 

 

Sursa: ecobyt.ru


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137