În 2012 Hyundai planuieşte începutul vânzărilor maşinii pe bază de hidrogen

/ Vizionări: 5446

În 2012 Hyundai planuieşte începutul vânzărilor maşinii pe bază de hidrogen

În 2012 Hyundai planuieşte începutul vânzărilor maşinii pe bază de hidrogen Recent, reprezentanţii gigantului auto Hyundai au anunţat că vor lansa în serie maşina pe celule de combustibil pe bază de hidrogen cu trei ani înainte de Toyota, Honda şi alţi dezvoltatori ai maşinilor cu hidrogen. Conform planurilor companiei, acest lucru ar trebui să se întâmple în 2012.

Energia regenerabilă devine tot mai accesibilă şi justificabilă din punct de vedere economic. În lumina noilor solutii tehnologice, compania Hyundai a decis că poate face faţă sarcinii de a lansa în producţie de serie primul automobil pe bază de hidrogen din lume în 2012, producând în acest an, prime 500 de vehicule pe celule de combustibil.

Până în 2015, Hyundai planuieşte sa creasca productivitatea la 10 000 de maşini pe an, întrucât majoritatea concurenţilor majori doar planifică producerea maşinilor cu combustibil "albastru". Primele 500 de maşini, probabil, nu vor nimeri în mâinile proprietarilor individuali, ci vor fi utilizate într-un regim de testare la diverse întreprinderi de transport până în 2013, când va fi ajunsă o cotă de 1000 de masini pe an.

 

În 2012 Hyundai planuieşte începutul vânzărilor maşinii pe bază de hidrogen

Toyota prezinta exteriorul modelului de serie alimentat cu hidrogen
Toyota prezinta exteriorul modelului de serie alimentat cu hidrogen

Hyundai ix354

 

Cu creşterea infrastructurii staţiilor de alimentare cu hidrogen şi scăderea preţurilor la combustibil pe bază de hidrogen şi la celule de combustibil, maşinile cu hidrogen,  în curând, vor concura, cu drepturi depline, cu vehiculele electrice. După cum afirmă Hyundai, preţul penru o maşină cu hidrogen din prima serie va fi mai mic de 50000 de dolari – barul, stabilit de către analiştii de la Toyota. Nimeni încă nu ştie cum Hyundai va depasi Toyota, dar reprezentantii primei companii pretind că au în mânecă câteva know-how exclusivi, legate de îmbunătăţirea sistemului energetic pe bază de hidrogen. În special, la Salonul Auto de la Geneva din acest an, Hyundai a susţinut că a introdus o serie de inovaţii importante în celulele de combustibil al conceptului precedent Tucson FCEV.

 

În 2012 Hyundai planuieşte începutul vânzărilor maşinii pe bază de hidrogen

Hyundai i-blue

 

Luna trecuta, un reprezentant al Hondei a declarat: "În perspectivă de termen lung echipaje pe celule de combustibil promit o mare mobilitate”, - confirmând intenţia de a continua lucrul asupra speranţei de hidrogen, modelul FCX Clarity de la compania Honda, care acum este disponibil  pentru o serie de clienti.

 

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137