ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

în 2016, în regiunea Astrahan se preconizează desfășurarea lucrărilor de prevenire a deșertificării pe o suprafață de aproape 700 de hectare.

Potrivit administrației locale, una dintre cauzele deșertificării pe teritoriul regiunii este presiunea mare asupra pășunilor: conform statisticilor, pe pămînturile din Astrahan pasc circa 1,5 milioane de oi. Totodată, are loc mișcarea nisipurilor în raioanele Limansk, Narimansk și Krasnoiarsk. În prima jumătate a anului, pe teritoriul zonelor pustii din raionul Limansk deja au fost plantate 200 ha cu calligonum și eurotia.

În raionul Krasnodar, abia se pregătesc lucrările, acolo se preconizează plantarea arbuștilor de pustiu pe o suprafață de 100 ha. Aceste plante permit reținerea mișcării nisipurilor și vor îmbogăți pășunile.

Potrivit administrației locale, teritoriile a 35 de subiecți ai Federației Ruse sînt afectate de deșerturi. Aceasta are loc în special, din cauza degradării suprafețelor verzi ale pășunilor.

De asemenea, în 2015, în regiunea Astrahan deja au fost întreprinsă măsuri de prevenire a degradării pășunilor și deșertificării pe o suprafață de 484 de ha în raioanele Nariman și Limansk, în valoare de 7,2 milioane de ruble.

Volumul sprijinului statului pentru recuperarea cheltuielilor a constituit 6,5 milioane de ruble, inclusiv din bugetul federal – 5,8 milioane de ruble și bugetul regiunii Astrahan – 725,3 mii de ruble.

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
180
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
132
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
239
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
93