ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În acest an emisii de CO2 ar putea atinge niveluri recordÎn acest an emisii de CO2 ar putea atinge niveluri record

 


Bombe cu efect intârziat


Anul trecut cantitatea de dioxid de carbon în atmosfera planetei noastre a fost cea mai scăzută, începând cu 1999, faptul se explică prin criza economică globală. Odată ce criza a fost depăşită, emisiile de dioxid de carbon au început să crească din nou.

În anul de criză 2009, mulţi oameni nu au călătorit la fel de activ ca şi în anii precedenţi, întreprinderile industriale s-au închis sau au încetinit procesul de producţie. Deci, în SUA, care este cel mai mare emiţător de gaze cu efect de seră, emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu 7%. Ca urmare, emisiile de carbon la nivel mondial în 2009  au totalizat la 31 miliarde de tone, cu 453 milioane de tone mai puţin, decât în anul precedent înaintea crizei. În ciuda acestui fapt, mulţi experţi consideră că, în 2010 emisiile globale de dioxid de carbon au atins un nou record.

În fiecare an, un rol important în emisii globale de dioxid de carbon încep să joace ţările în curs de dezvoltare. În 2009, spre deosebire de ţările dezvoltate, emisiile de gaze cu efect de seră în ţările în curs de dezvoltare au continuat să crească. Anul trecut, China a lansat în atmosferă dioxid de carbon cu 8% mai mult, decât în anul precedent de pre-criza din 2008, India - cu 6,2%.

În 2010 ţările dezvoltate, recuperate de pe urma crizei, au mărit, de asemenea, cantitatea emisiilor de dioxid de carbon. Ca urmare, emisiile de CO2  în acest an ar putea atinge niveluri record.

P.S. În prezent, concentraţia de dioxid de carbon în atmosfera planetei noastre a atins nivelul record de 387 ppm (părţi la un milion). În epoca pre- industrială concentraţia de CO2 a fost de 280 ppm.

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 07 decembrie 2010 12:55
Vizualizări: 3001

Citiţi de asemenea

 În toată viața sa, omul de știință sovietic Dmitri Sergheevici Lihaciov a scris peste 1000 de articole, a lăsat ap...
34
Sunt o persoană creativă, plină de idei și inspirație. Din copilărie am visat să construiesc propria mea casă de lemn. M...
56
Fără natură, omul nu poate exista nicăieri. Oamenii iubesc să meargă în drumeții, să se plimbe prin pădure și să petreac...
162
Prima fotografie: tufișurile cresc direct pe construcție, totul este acoperit cu pământ și dărâmături, pe jos sunt bucăț...
249